Yalova OSB'lere Yatırımcı Bekliyor

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, sanayicileri, ildeki İstanbul Madeni Eşya Sanatkarları (İMES) Makine İhtisas ve Avrasya organize sanayi bölgelerine yatırım yapmaya davet etti.

Becan, yaptığı yazılı açıklamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının onayıyla Çiftlikköy ilçesinde 7 Haziran'da kurulan İMES Makine İhtisas OSB'nin, İstanbul-İzmir Otoyoluna cephe konumuyla stratejik bir konumda bulunduğunu belirtti.

Bu bölgede, ihtisas sanayi bölgesi olması nedeniyle makine dışında başka alanlarda faaliyet gösteren bulunan firmalar yer almayacağını hatırlatan Becan, 264 parselde 3 milyon metrekare yatırım alanına sahip OSB'nin, yatırımcıların hizmetine 20 dönümden 200 dönüme kadar tek parsel olarak verilebilecek şekilde modüler nitelikte hazırlandığını kaydetti.

Becan, Avrasya OSB'nin de planlı yapılanması, teknolojik alt yapısı, sunacağı istihdam olanakları ile Yalova'da yepyeni bir çalışma ve yaşam merkezi olacağını dile getirerek, bu OSB'lerde yer almak isteyen Yalovalı sanayicilerin YTSO Genel Sekreterliğinden alacakları bilgi ve belgelerle müracaatlarını yapabileceklerini bildirdi.

Kaynak: AA