UMKE Gönüllüsü Prof. Dr. Hilmi Özden'e Kilis Çobanbey Görevi

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülmekte olan “Fırat Kalkanı” harekatına Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personeli olarak görevlendirilen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hilmi Özden, hizmetini tamamladı.

UMKE Gönüllüsü Prof. Dr. Hilmi Özden'e Kilis Çobanbey Görevi
Prof. Dr. Hilmi Özden, Kilis Çobanbey Sınır Kapısı’nda kurulan Seyyar Sınır Sahra Hastanesi’nde 16 gönüllü arkadaşı ile belirlenen süre içinde hizmet verdi. Görev kapsamında sivil Suriye halkı, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları ile kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin subay, astsubay ve tüm personelinin sağlık problemleri ile ilgilenildi. Eskişehir, Kütahya, Afyon, Bilecik UMKE ekibi, Elbeyli Çobanbey Sıhhi Tahliye Noktası ile Öncüpınar sınır hattındaki görevin tamamlanmasının ardından görevini Kocaeli, Düzce ve Sakarya UMKE ekibine teslim etti. Bu arada Eskişehir Bölge UMKE sorumlusu Halil Sönmez ve Kilis UMKE sorumlusu Önder Gül yürütülen faaliyetin anlam ve önemini vurguladı.

Eskişehir ekibi, Kilis İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Turgay Happani’yi de ziyaret ederek görev süreleri boyunca kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür etti.
Kaynak: İHA