Uluslararası Yönetim İktisat Ve İşletme Kongresi Başladı

Bülent Ecevit Üniversitesinde üç gün sürecek olan Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Kongresi başladı.

Uluslararası Yönetim İktisat Ve İşletme Kongresi Başladı
Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu kongrenin açılış konuşmasını Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Çeştepe yaptı. Çeştepe, “BEÜ eğitim ve topluma hizmet faaliyetleri yanında araştırma ve bunları kamuoyuyla paylaşma çalışmalarına da büyük önem vermektedir. Bu bağlamda 2014 yılında yayın hayatına başlayan üniversite yayınevinden neredeyse tamamı sosyal bilimler alanında olmak üzere birçok kitap yayınlanmıştır. Bunun yanında üniversitemiz akademi dünyasında ilk olma niteliğine sahip ve saygın yeri olan bilimsel dergileri de düzenli şekilde çıkartmaya devam etmektedir. 13. yayın yılına girmiş olan Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi de bunlardan birisidir. 2005 yılında Sosyal Bilimler Dergisi adıyla yayın hayatına başlayan ve 6 ayda bir yayınlanan dergimiz, 2012 yılından itibaren daha spesifik hale getirilerek Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi adını almış, son iki yıldır yılda dört defa yayınlanan dergimiz çeşitli uluslararası ve ulusal indekslerde taranmaktadır. Dergimizde iktisat, işletme, finans ve uluslararası ilişkiler alanında bilimsel nitelikte çalışmalar yayınlanmaktadır. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz kongremiz, Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi’nin bir faaliyeti olarak aynı isimle düzenlenmektedir. Bu kongre ulusal ve uluslararası akademi dünyasındaki yazar ve düşünürleri bir araya getirerek akademik fikir ve düşüncelerin tartışılabildiği, yeni dostlukların ve işbirliklerin geliştirilebildiği bir platform olmayı amaçlamaktadır. Böylece kongrenin gelecek yıllarda da devam ettirilerek gelenekselleştirilmesi hedeflenmektedir” diye konuştu.

Kongrenin açılışında konuşan BEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Onur Eroğlu da destek ve katkı verenlere teşekkür etti. BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ise insanlık tarihinin son 150 yılda hızlı bir gelişim gösterdiğine dikkat çekerek, “Bu tip kongrelerin çok önemli olduğuna inanıyorum. Çünkü hepimizin de bildiği üzere insanlık tarihi son 150 yılda inanılmaz hızlı bir gelişim gösterdi. Adeta bir hızlı trenin içerisinde yolculuk yapıyor gibiyiz. Fakat bu hızlı tren bizi daha iyi bir geleceğe mi götürüyor yoksa bizi baş aşağıya sonumuza mı götürüyor? Bununla ilgili siz bilim insanlarının tartışmaları var. Değişik makaleler, değişik yayınlar var. Son 10 yılda yaşanan ekonomik krizler nedeniyle bazı bilim insanları artık dünyada yeni ekonomik sistemlerin devreye girmesi, yeni ekonomik anlayışların devreye girmesi yönünde makaleler de var. Tabii bunlar sizler buralarda tartışarak bu hızlı bir teknolojik çağın içerisinde bugüne kadar kullandığımız yöntemler yeterli mi yoksa yeni araçlar mı keşfetmemiz gerekiyor. Bu konuları tartışarak sizler dünyanın kamuoyuna sunacaksınız” şeklinde konuştu.

Üç gün sürecek olan kongrede 78 oturumda toplam 390 bildiri sunulacak. Kongreye yurt içi ve yurt dışında bulunan çok sayıda üniversiteden akademisyen katılıyor.
Kaynak: İHA