Türkiye'nin 3'Üncü Büyük Adliye Binasında Sona Doğru

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yaptırılan ve tamamlandığından Türkiye’nin en büyük 3’üncü adliyesi olacak Adana Adliye Sarayı inşaatında sona yaklaşıldı. Çalışmaları yerinde inceleyen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yaklaşık 90’ı tamamlanan adliye binasının özellikleriyle hem akıllı hem çevreci olacağını söyledi.

Türkiye'nin 3'Üncü Büyük Adliye Binasında Sona Doğru
Başsavcı Ali Yeldan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak ve Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Cumali Tülü ve Musa Ünel ile birlikte merkez Yüreğir ilçesi Köprülü Mahallesi’nde yapımı devam eden yeni adliye sarayı inşaatında incelemelerde bulunarak Proje Müdürü Altan Turgut’tan bilgi aldı.

208 bin metrekare kapalı alana sahip

208 bin metrekare kapalı alanıyla Türkiye’nin üçüncü büyük adliyesi olacak olan bina inşaatında, dış cephe kaplamanın büyük bölümünün tamamlandığı, iç dizayn, çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmalarının da sürdüğü kaydedildi. Yaklaşık yüzde 90’ı tamamlanan adliye sarayı inşaatının özellikleriyle hem akıllı hem çevreci olacağı bildirildi.

Yer altından çıkan suların bir depoda muhafaza edilip kurulacak arıtma sistemiyle binanın ısıtılması ve soğutması ile bahçe sulamasında kullanılacağı, ayrıca çatısına kurulacak enerji panalleriyle elektriğini kendi üreteceği ve binanın elektronik sistemle kontrol edileceği belirtildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, inşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayarak binanın hizmete girdiğinde Türkiye’nin en büyük ve en modern adalet binaları arasında yer alacağını söyledi.

Vatandaşların adalete daha kolay erişimini sağlamak ve daha iyi hizmet vermek için çalışmalar yaptıklarını belirten Başsavcı Yeldan, "Tamamlandığında fiziki yapısı ve peyzaj düzenlemeleriyle vatandaşların ve personelin çok rahat kullanabileceği bir bina olacak. Binada kullanılan ürünlerin çevreye saygılı, doğal ürünler olmasına özen gösteriyoruz. Ayrıca duruşma salonlarından kalem odalarına binanın her yeri modern bir şekilde dizayn edilecek. Adanamızın büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan yeni adliye binamızı en kısa sürede milletimizin hizmetine açacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA