Tomas Hubocan Trabzonspor'un 122. Yabancısı Oldu

Trabzonspor’un transferini KAP’a bildirdiği Slovak savunma oyuncusu Tomas Hubocan, bordo-mavililerin 122. yabancı oyuncusu oldu.

1967’de kurulan ve ilk olarak 1970-1971 sezonunda ikinci ligde oynadığı dönemde Rumen oyuncu Reculen Koska ile anlaşarak ilk yabancı oyuncu transferini gerçekleştiren bordo-mavililer, Süper Lig’de ise 1985-1986 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh’a imza attırdı.

Bu sezon Belçikalı Bongonda’yı transfer ederek ilk yabancı transferini gerçekleştiren Karadeniz ekibinin ikinci olarak anlaşmaya vardığı Jurec Kucka’nın ardından Tomas Hubocan 122. yabancı oyuncu olarak tarihteki yerini aldı.

Muharrem Usta’nın 15. yabancısı

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta’nın 1,5 yılı aşkın görev süresi içinde ise 15 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdi. İlk olarak pilot takım 1461 Trabzon’dan Serge Akakpo’yu renklerine bağlayan Karadeniz ekibi, Fabian Castillo, Hyun Jun Suk, Jan Durica, Luis Ibanez, Matus Bero, Ogenyi Onazi, Ramil Sheidaev, Emmanuel Mas, Joao Pereira, Carl Medjani, Hugo Rodallega, Theo Bongonda, Juraj Kucka ve Tomas Hubocan olmak üzere 15 yabancı oyuncu transferi gerçekleştirdi.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, transfer ettiği yabancı oyunculardan Akakpo, Suk ve Medjani ile yolları ayırırken, Ramil Sheidaev’ı ise kiralık olarak gönderdi.

Brezilyalı oyuncular ilk sırada

Trabzonspor’da en fazla transfer yapılan futbolcular arasında Brezilyalı oyuncular, ilk sırada yer aldı. Bordo-mavililer, 12 transferle en fazla yabancı oyuncuyu Brezilya’dan kadrosuna dahil etti. Belçika, Polonya ve Slovakya’dan ’dan 7’şer oyuncu alan Karadeniz ekibi, Yugoslavya dağılmadan önce bu ülkeden ve Gürcistan 6’şar oyuncu kadrosuna kattı.

Gana’dan 5, Ukrayna ve Nijerya’dan 4’er, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Makedonya, Gine, Kamerun, Almanya, Arjantin, Kolombiya’dan 3’er, Romanya, Bulgaristan, Fransa, Sırbistan, Mısır, Fildişi Sahili, Cezayir, Portekiz, Hollanda, Senegal, Güney Kore’den 2’şer, Danimarka, Azerbaycan, İngiltere, Norveç, Peru, Arnavutluk, Avustralya, Belarus, Rusya, İsveç, Namibya, Burundi, Avusturya, Paraguay, Mali, Yunanistan, Kosta Rika ile Togo’dan da 1’er oyuncu Trabzonspor forması giydi.

En fazla Slovak oyuncu var

Trabzonspor’un mevcut kadrosunda en fazla Slovak futbolcu bulunuyor. Teknik Direktör Ersun Yanal da bordo-mavili takımda görev yaptığı üçüncü dönemde en fazla Slovak futbolcuları tercih etti. Karadeniz ekibinin kadrosunda Jan Durica, Matus Bero, Juraj Kucka ve son transfer Tomeas Hubocan olmak üzere 4 oyuncuyla Slovak futbolcular ilk sırada yer alıyor. Trabzonspor’un 2012-13 sezonunda da kadrosunda Slovakya’dan Robert Vittek ve Marek Sapara bulunduruyordu.
Kaynak: İHA