Tarihi Ev Tehlike Saçıyor

Karabük’te uzun süredir kullanılmayan tarihi ev vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokuyor.

Tarihi Ev Tehlike Saçıyor
Çerçiler Mahallesi Hüseyin Özcan Caddesi’nde uzun süredir kullanılmayan tarihi evin çatısından kopan tahtalar ve çatısında yerinden oynayan oluklu kiremitleri mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi.

Tarihi evin çatısından kopan tahtaların ve her an düşecek konumda olan oluklu kiremitlerin bir gün birini öldüreceğini söyleyen vatandaşlar, bir an önce tedbir alınmasını istedi.

Tarihi ev ile kendi evinin yan yana olduğunu belirten Mehmet Yurdakul “Uzun süredir kullanılmayan ve Zühtü Ağa’nın evi olarak bilinen tarihi evin bakımsızlıktan ve içinde insan yaşamadığından her gün bir parçası kopuyor. Çatı üzerindeki oluklu kiremitler her gün düşüyor.Kerpiç ve tuğla işli duvarları yıkıldı yıkılacak duvarlar Üzerindeki tahtalar düştü düşecek. Duvarlar da yerinden oynamış, her an düşecek vaziyette. İçerisine giren çıkan yok. Tarihi Ev viraneye döndü. Süper hat otobüsleri ve dolmuşların güzergâhı. Ayrıca çocuklarımız burada oynuyor. Her an üzerimize binadan bir parça düşecek korkusu yaşıyoruz.Komşu aileler olarak tedirginiz.” dedi.

Konuyu 2 yıl önce Karabük Belediyesi’ne ilettiklerini de belirten Yurdakul, “Belediye Zabıta ekipleri geldi, fotoğraf çektiler ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile konuyu görüşeceklerini belittiler. Ancak bu güne kadar gelen giden olmadı. Yoldan gelip-geçen araçlarda tehlike altında. Yetkililerden ricamız birisinin başına bir şey gelmeden şu duruma el atılsın. Yoksa birinin canı yanacak.” İfadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA