Sel Mağduru İşitme Engelli Aileye Devlet Sahip Çıktı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde geçtiğimiz günlerde sağanak yağış nedeniyle iki mahallede meydana gelen sel felaketi sonrası evleri büyük hasar gören işitme engelli Tahmaz Ailesi, yeni eşyalı bir eve yerleştirildi.

Sel Mağduru İşitme Engelli Aileye Devlet Sahip Çıktı
Serinhisar’da geçtiğimiz günlerde aşırı sel nedeniyle ilçede büyük maddi hasarlar meydana gelmiş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Vali Hasan Karahan bölgeye giderek yetkililerden bilgi almıştı. Selde evleri zarar gören hem kızı hem de kendisi işitme engelli Ayşe Hanım Tahmaz’ın ihtiyaçları devlet tarafından karşılandı.

Sel nedeniyle evleri oturulamayacak olan Ayşe Hanım Tahmaz ve ailesi, bayramda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından bulunan bir eve yerleştirildi. Evin mobilya, mutfak eşyaları alınarak, vakıf tarafından yeni eve taşındı. Yeni evleri kullanıma hazır hale getirilen Tahmaz ailesi, eksikliklerin giderilmesinin hemen ardından yerleştirildi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, belediye tarafından ya da başka bir şekilde temin edilecek bir arsa üzerine prefabrik bir ev yaparak ailenin kalıcı bir eve kavuşması için çalışmalarını sürdürüyor. Ailenin yerleştiği geçici evin kirası da vakıf tarafından karşılanacak.
Kaynak: İHA