Sanık Eski Pilot Kurmay Binbaşı Murat Bicil De İddiaları Reddetti

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan davanın 21. celsesi, şehit ve gazilerin kanlarının itfaiye aracıyla yıkanması talimatını veren pilot eski Kurmay Binbaşı Murat Bicil’in savunmasıyla devam ediyor. Bicil, itfaiye araçlarını görmediğini iddia etti.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan dava 21. celse ile devam ediyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler katıldı.

Duruşmanın öğleden sonraki kısmında şehit ve gazilerin kanlarının itfaiye aracıyla yıkanması talimatını veren pilot eski Kurmay Binbaşı Murat Bicil’in savunmasına geçildi. Bicil de, diğer sanıklar gibi iddianamede yer alan üzerine atılı tüm suçlamaları reddetti. Bicil, kanunsuz bir emir vermediğini, darbe girişimini herkesle birlikle öğrendiğini ve darbeye ilişkin hiçbir toplantıya katılmadığını iddia etti.

Akıncı Üssü iddianamesinde yer alan bilgiler kapsamında, 15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısının ardından vatandaşlar darbeye direnmek için F-16 savaş uçaklarının havalandığı Akıncı Üssü’ne akın etti. Yine iddianamede darbecilerin açtığı ateşle 9 vatandaşın şehit olduğu, 103’ünün de yaralandığı, Binbaşı Murat Bicil’in de şehit ve gazilerin kanlarının itfaiye aracıyla yıkanması talimatını verdiği yer aldı. İddianamede, cenaze aracı şehitlerin cenazelerini aldıktan sonra itfaiye aracının gelerek yolları yıkadığı belirtildi.

Sanık Bicil, savunmasında iddianamede yer alan ifadeleri, "İtfaiyeyi gerektirecek bir durum olsa bunu ben kendim sağlardım, kimseye böyle bir talimat vermedim. İtfaiye aracının oraya geldiğinden de, gittiğinden de haberim bile yok" diyerek yalanladı. Mahrem imam iddiasını da kabul etmeyen Bicil, örgüt kapsamında kimseden bir talimat almadığını ifade etti.

Duruşma, sanık Bicil’in savunmasıyla devam ediyor.
Kaynak: İHA