Samsun'dan Kısa Kısa

Havza ilçesinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından engellilere yönelik uygulamalı girişimcilik kursu açıldı.

KOSGEB Samsun Müdürlüğü, İŞKUR ve Samsun Engelliler Federasyonu ile Havza Engelliler Derneği işbirliğiyle engellilere yönelik uygulamalı girişimcilik kursu düzenlendi.

Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde açılan kursta engellilere, iş fikri, ürün, nasıl satış yapılacak, pazara nüfus etme, ürün ya da hizmet maliyeti, pazarlama planı analizi, pazarlama aktivite planı özeti, pazarlama planının uygulanması, pazarlama ve inovasyon ile yönetim gibi konularda 4 gün boyunca eğitim verilecek.

Havza Engelliler Derneği Başkanı Şaban Altınsoy, yaptığı açıklamada, alınacak sertifika sonrası engellilerin KOSGEB'in hibe programlarından yararlanma imkanına kavuşacağını belirterek, şunları kaydetti:

'Kurs Havza'da yaşamakta olan ve kendi işini kurmak isteyen engelli kardeşlerimiz için önemli bir fırsat. Uygulamalı girişimcilik sertifikası alan engellilerimiz, KOSGEB'in engellilere sağladığı hibe ve faizsiz kredilerden faydalanabilecek. Bu fırsatı ilçemizdeki engellilere tanıyan KOSGEB Samsun Müdürlüğü, İŞKUR ve Samsun Engelliler Federasyonu yetkilerine, kurs yerini bize tahsis eden Havza Belediye Başkanımız Murat İkiz'e ve kayıtların alınarak kursun koordinasyon görevini yürüten Havza Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi görevlilerine, engelli kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum.'

- Kaymakam Gökpınar'dan 'anız' uyarısı

Kavak Kaymakamı Hasan Gökpınar, vatandaşları anız yakmamaları konusunda uyardı.

Gökpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarlalarda kalan anızın yakılması nedeniyle topraktaki yararlı mikroorganizmaların yok olduğunu, bunun ekolojik dengenin bozulmasına yol açtığını söyledi.

Çakallı Mahallesi'nde meydana gelen anız yangının ormana sıçramadan söndürüldüğünü belirten Gökpınar, 'Çakallı Mahallesi'ndeki anız yangınında binlerce küçük canlı yandı. İtfaiye, orman arazöz ve işçileri tarafından anız yangını ormana zarar vermeden söndürülerek kontrol altına alındı.' dedi.

Kaynak: AA