Perakende Teknolojileri Konferansı 4'Üncü Kez Gerçekleşecek

Kategori Mağazacılığı Derneği’nin (KMD) 3 Ekim’de dördüncüsünü düzenleyeceği “Perakende Teknolojileri Konferansı” öncesi, perakende sektöründe gelecek senaryoları hakkında bilgilerin aktarıldığı toplantı gerçekleştirildi.

Perakende Teknolojileri Konferansı 4'Üncü Kez Gerçekleşecek
Kategori Mağazacılar Derneği (KMD) tarafından 3 Ekim’de dördüncüsü düzenlenecek ‘‘Perakende Teknolojileri Konferansı” öncesinde perakende sektörüne yön veren profesyoneller bir araya geldi. KDM Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, KDM Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantıda, perakende sektörü teknolojilerindeki büyük dönüşümün yanı sıra gelecek senaryoları da masaya yatırıldı. Tüm bunların yanı sıra perakendecilerin dijitalleşme ve gelecekteki son trendleri gibi konular üzerinde de konuşuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KMD Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, Perakende Teknolojileri Konferansı’nın dördüncüsünü düzenleyerek sektöre büyük fayda sağlamanın gururunu taşıdıklarını dile getirdi.

‘‘Şirketler, 90 saniye içerisinde kendilerini tanışmak istedikleri şirkete anlatıyorlar’’

KDM’nin gündemini sektörün ve üyelerinin şekillendirdiğini belirten KDM Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım,‘‘Perakende ve teknoloji birbirinden ayrılmaz bir ikili. Çünkü bütün perakendecilere baktığınız zaman yüzlerce noktada binlerce çalışanlarıyla milyonlarca müşterilerine hizmet veriyorlar. Bu üyelerimize baktığımız zaman hepsinin teknolojiye ihtiyaçları var. Doğru teknolojiyi aynı anda doğru yerde bulmakta mümkün olmadığından dolayı biz de kendimize böyle bir görev üstlenmiş bulunmaktayız. Teknoloji üreticileriyle teknolojiye ihtiyacı olan perakende işletmelerini her sene bir araya getiriyoruz. Böylelikle teknoloji üreten şirket teknolojisinin ne olduğunu anlatırken, teknolojiyi kullananda aynı anda referans oluşturuyor. Arkasından da herhangi bir üyemiz buna ilgi gösteriyorsa ya direk üreten şirketten ya da bunu kullanan şirketten teknolojisini alarak hayatlarına geçiriyor. Bir tanışma maratonu düzenliyoruz, burada da 60 civarında farklı teknoloji şirketi var, onlar da adı üzerinde bir maraton şeklinde 90 saniye içerisinde kendilerini tanışacakları şirkete anlatıyorlar’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA