Kuşadası'nda Turizm Bereketi

Kuşadası'na Kurban Bayramı tatili süresince ilçeye giriş-çıkış yapan araç sayısının yaklaşık 1 milyon olduğu bildirildi.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatili süresince ilçeye gelen turistlere en iyi hizmeti vermek için herkesin çok çalıştığını söyledi.

Trafik sorunu ve güvenlik açısından herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını aktaran Aksoy, 'Şükrediyoruz ki bu bayramı da huzur içinde bir sıkıntı olmadan önemli bir kayıp yaşamadan makul bir turist sayısıyla atlattık. Diliyorum ki gelecekte daha iyileri olsun ve kapasitemiz daha da yükselsin. Bu kapasiteye bağlı olarak bu sene kaybettiğimiz yabancı turistlerimizi de gelecek yıllarda geri kazanırız. Kurban Bayramı tatili sürecinde şehre giriş çıkış yapan araç sayısı 1 milyona yaklaştı. Bu da çok önemli bir rakamdır.' ifadelerini kullandı.

Kuşadası Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Bülent İlkbahar, bu sezon otellerin yüzde 80'inin doluluğa ulaştığını belirterek, 'Gerek yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarımız gerekse yurt içindeki Türk vatandaşlarımız yapılan indirimler ve paket programlara duyarsız kalmayarak tatillerini kıyı bölgelerinde geçirmek istemeleriyle bir nebzede olsa otel ve turizmcilerin ayakta durmalarını sağladı.' dedi.

Kaynak: AA