Karaipleri Vuran Irma Kasırgası'nın Hızı 300 Kilometreyi Aştı

Hızı 300 kilometreyi aşan ve az 10 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Irma Kasırgası, Karaip adalarında evlerin çatılarını uçurdu, ağaçları kökünden söktü. Kasırganın istikameti üzerinde bulunan Güney Florida sakinleri daha güvenli bölgelere sığınmak için arabaları ile yollara düşerken, hava tahmin raporları kasırganın Miami ve Florida Key’i vurmasının beklendiğini gösterdi.

Milli Kasırga Merkezi, Güney Florida ve Keys’de Irma Kasırgası’nın şiddetinin en yüksek fırtına gücü olan 5 şiddetine yükseleceğini açıkladı.

Karaip adalarındaki yerleşim birimlerinde evlerin çatılarının uçtuğu, palmiye ağaçlarının tamamen köklerinden söküldüğü kaydedildi.

Irma Kasırgası’nın Bahama adalarına doğru ilerlemesinin beklendiği kaydedildi. Kasırganın Bahama adalarının sahillerini etkisi altına alacağı, buradan da Florida’ya doğru ilerlemesinin beklendiği belirtildi. Kasırganın etkisi altına girmesi beklenen Palm Beach’den Miami Dade’e kadar uzanan sahillerde 6 milyon insanın ikamet ettiğine dikkat çekildi.

Irma Kasırgası’nın Grand Türk adasında saatteki hızının 335 kilometreyi bulduğu kaydedildi. Irma’nın Grand Türk sahillerinde çatıları uçurduğu belirtildi. Havadan çekilen resimlerde San Martin adasındaki evlerin çatılarının uçtuğu, palmiye ağaçlarının da yerler bir olduğu görüldü.

Fransa ve Hollanda’nın kontrolündeki bu adada en az 8 kişinin öldüğü kaydedildi.

Mahalli Konsey Başkanı Daniel Gibbs, Karaib radyosunda yaptığı konuşmada San Martin’in yüzde 95’nin tahrip olduğunu söyledi.

Barbuda ve Anguilla adalarının her birinde en az birer kişinin öldüğü kaydedildi.
Kaynak: İHA