Kadın Dernekleri CHP'nin Kahvaltısında Buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı örnek bir buluşmaya imza atarak İzmir’deki kadın sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcilerini bir araya getirdi.

Kadın Dernekleri CHP'nin Kahvaltısında Buluştu
İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı’nın ev sahipliği yaptığı Kültürpark Tenis Kulübü’ndeki kahvaltılı toplantıya CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Şehrazat Mercan, Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Perihan Yardımcı, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile İzmir’deki birçok kadın sivil toplum kuruluşunun başkan ve temsilcileri katıldı.

İzmir’e, Türkiye’ye, cumhuriyete ve kadın haklarına yönelik bir çok konunun konuşulduğu toplantıda ilk sözü Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş aldı. Kendisi de uzun yıllar sivil toplum kuruluşlarında görev alan Pekdaş, Türkiye’nin kadınların gücüne ihtiyacı olduğunu söyledi.

İzmir’deki kadın sivil toplum örgütlerinin çok güzel işler yaptığını dile getiren Pekdaş, “Türkiye kötüye gidiyor. Dolar milyarderleri bu ülkeyi terk ederken, parası olmayan gariban bu zulmü çekmek zorunda bırakılıyor. Bugün meclis devre dışı kaldı. Türkiye saraydan çıkan Kanun Hükmünde Kararnameler ile yönetiliyor. Oysa biz meclisin var olduğu bir sistem istiyoruz. Bizim Atatürk’e, cumhuriyete borcumuz var. Bugün bu borcumuzu ödeme zamanı. Zaman akıp gidiyor ve önümüzde 9 Eylül var. 9 Eylül sadece İzmir’in kurtuluşu değil, cumhuriyetin temellerin atıldığı gündür. Bu günü coşkuyla kutlayalım. Geçmişte bir araya geldik, pek çok değişikliğin birlikte olmasını sağladık. Şimdi de bizim böyle bir rolümüz daha var. Biz birbirimize iyi gelmek zorundayız. Cumhuriyet bize bunu söylüyor. Nasıl ki Adalet Yürüyüşü’nde, Adalet Kurultayı’nda hep bir araya geldiysek, 9 Eylül’de de bir araya gelelim. İzmir’in ruhunu tüm Türkiye’ye yayalım. Bu enerjiye Türkiye’nin ihtiyacı var. Biz bunu gösterebiliriz” dedi.

Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Şehrazat Mercan da İzmir’in Türkiye’nin aydınlık yüzü olduğunu belirterek,” Atatürk’ün 9 Eylül’den bir gün önce Belkahve’den İzmir’e bakar der ki, ‘Bu şehre bir şey olacak diye çok korktum’ der. Bu söz beni çok etkiledi. Biz oldukça bu kente hiçbir şey yapamazlar. Biz çok güçlüyüz. Gücümüzü hiç düşürmeden, gelin el ele verelim ve birlikte mücadele verelim” diye konuştu.

Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı ise sivil toplum kuruluşlarıyla daha iyi bir diyalog içerisinde hep birlikte çalışacaklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcı kadınlar tek tek söz alarak düşüncelerini paylaştı. Verimli geçen toplantı sonunda tüm katılımcı kadınlar 9 Eylül’de bir araya gelerek Cumhuriyet’e ve Atatürk’e olan bağlılıklarını bir kez daha dile getirme sözü verdi.
Kaynak: İHA