İzmit Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Tamamlandı

İzmit Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın öncülüğünde gerçekleştirdi.

İzmit Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Tamamlandı
Belsa Plaza’nın 9. katında bulunan toplantı salonunda düzenlenen meclisin 7. gündem maddesi olan ve Kocaeli Üniversitesi ile İzmit Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan gençlere yönelik mesleki kurs, barınma, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin ortak hizmet projesi olarak yapılmasını içeren maddeye CHP tarafından muhalefet şerhi konuldu. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise mecliste muhalefete yaptığı açıklamada, “Yetki istiyoruz da şartlara göre hareket ediyoruz. Bakarsınız yetkimizi kullanmayız. Üniversitemiz içerisinde gençlerimiz için hayata geçirdiğimiz projemizde mesleki kurslar, sosyal etkinlikler, ticari faaliyetler söz konusu” dedi.

Üniversitede kurulacak Pazar ile sosyal etkinlik anlamında gençlere katkı sağlayacaklarını belirten Başkan Doğan, “Belediye ne yapabilir, aklınıza gelebilecek en kötü şeyi söyleyin onun engelleneceğine dair bir madde ekleyelim. Gençlere bu pazarı açmayalım mı, bu fırsatı sunmayalım mı? Buna ’hayır’ diyorsunuz. Sizi gençliğe şikayet edeceğim. Zamanında çocuklara dağıttığımız bisikletleri eleştirdiniz, sizleri çocuklara şikayet ettim. Şimdi ise gençlere şikayet edeceğim” dedi.

13 maddelik gündemin görüşülüp karara bağlanıldığı meclis toplantısında, İzmit Çayırköy-Sepetçi de bulunan Bıçkıdere Göleti(Gölkaypark)’nde bulunan yaklaşık 60 bin metrekarelik su kayağı tesislerinin işletilmesinin 6 yıl süreyle kiraya verilmesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nu raporu oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca İzmit Belediyesi ile İzmir Selçuk Belediyesi’nin kardeş şehir olmasıyla ilgili Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu’nun raporu da oy birliğiyle kabul edildi.

İzmit Belediyesi’nin mahallelerde yapacağı hizmetlerin daha verimli ve programlı olması açısından hizmet yapılacak mahalledeki vatandaşların yaş oranları, gelir durumları ve boşanma oranlarının araştırılması ve öncelikli pilot bölge olarak belirlenecek 5 mahalleden başlanması kaydıyla yapılacak hizmetlerin bu kriterlere göre dağıtılmasıyla ilgili Sosyal Hizmetler Komisyonu’nun raporu kabul edildi. Şehirden köye dönüşümü teşvik etmek, kırsalda yaşamı kolaylaştırmak için yapılabilecek çalışmalar hakkında Kırsal Hizmetler ve İsimlendirme Komisyonu’nun süre uzatımıyla ilgili raporu oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste imar ile ilgili gündem maddeleri de incelenmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Ukrayna’nın 200 bin nüfuslu Kherson Belediyesi ile kardeş şehir olmasıyla ilgili talep komisyona havale edildi. Gelecek ayın meclis toplantısının 3 Ekim günü 15.00’te yapılması kararı alındı.
Kaynak: İHA