Gürsu Belediyesi, Şehitleri Parklarda Yaşatıyor

Bursa’nın Gürsu Belediyesi, yaptığı yeni parklarla şehitlerin isimlerini yaşatıyor.

Gürsu Belediyesi, Şehitleri Parklarda Yaşatıyor
İstiklal Mahallesi’nde Şehit Yarbay İlker Çelikcan Parkı törenle açıldı. Hakkari’nin Dağlıca Bölgesi’ndeki terör saldırısında şehit olan 6’ncı Hudut Tabur Komutanı Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın adı verilen pakın açılışında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Şehitlerimizin isimlerini parklarımıza vererek hep hatırlanmalarını ve hem de parkların önünden geçen vatandaşlarımızın Fatiha okumalarını sağlıyoruz. Bugün şehit Yarbay İlker Çelikcan’ın adını verdiğimiz parkımızı olarak hizmete açıyoruz. Bütün parklarımızın ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Şehit Çelikcan’ın eşi Gaye Çelikcan, “Ben hiçbir zaman onu gömdük demiyorum. O yükseldi diyorum. O çok iyi bir insandı ve şehadet mertebesine yükseldi. Ben kendimi çok şanslı hissediyorum. En yakını, hayat arkadaşıydım. Aynı zamanda kendimi şanssız hissediyorum. Sadece 10 yılı birlikte geçirdik. Gönül daha fazlasını isterdi, ama takdir-i ilahi böyleymiş. İki tane çok kıymetli emanet bıraktı bana. O emanetlere sahip çıkmak için bugün ayaktayım” dedi.

Törene Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, İlçe Jandarma Komutan Vekili Fatih Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Işık, İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, Bursa ve ilçe protokolü, Yarbay İlker Çelikcan’ın eşi, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Kaynak: İHA