Fransa Cumhurbaşkanı Macron Atina'da

Macron: 'Fransız hükümeti ve bakanlarım, Yunanistan'ı Avro Bölgesi'nde tutmak için çabalarını sürdürecek' Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos: 'Avrupalı ortaklarımızın, Yunanistan'ın borcunun sürdürülebilirliğini garanti altına almak için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri gerekiyor'.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, YunanistanAvro Bölgesi'nde tutmak için çabalarını sürdüreceklerini söyledi.

Macron, iki günlük resmi ziyaret için geldiği Atina'da Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos tarafından resmi törenle karşılandı.

Pavlopoulos, Macron'a devlet şeref madalyası takdim etti.

Daha sonra iki cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenledi.

Macron, Yunan hükümetinin baskılara rağmen Avro Bölgesi'nde kalmak için savaştığını belirterek, 'Fransa yanınızda olmaya devam edecek. Fransız hükümeti ve bakanlarım, YunanistanAvro Bölgesi'nde tutmak için çabalarını sürdürecek.' ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın zor bir dönemden geçtiğini ve halkın büyük fedakarlıklarda bulunduğunu dile getiren Macron, Yunan hükümetinin gerçekleştirdiği reformların memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Büyük bir işadamı grubunun kendisine eşlik ettiğini anımsatan Macron, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydetti.

Pavlopoulos ise Yunanistan'ın geleceğinin AB dışında olmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Yunanistan'ın kurtarma paketi kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getireceğine dikkati çeken Pavlopoulos, 'Ancak Avrupalı ortaklarımızın, Yunanistan'ın borcunun sürdürülebilirliğini garanti altına almak için üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri gerekiyor.' değerlendirmesine bulundu.

Avrupa'da sosyal hukuk devletinin korunması için Fransa'nın önemli rolü olduğunu belirten Pavlopoulos, 'Avrupa'da feci sonuçlar doğurabilecek eşitsizliklerin büyümesine ve bunun yanı sıra popülist ve neo-nazi oluşumlara izin verilmemesi gerek.' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA