FETÖ Sanıkları Hakim Karşısında

Haklarında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 6 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu 6 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Toprak, Ali Osman Barlık, Bekir Zeybek, Muhammet Fatih Kılıç, Murat Mart ve Sinan Şahin ile avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespitlerinin ardından sanık savunmalarına geçildi.

Sanık Zeybek, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. FETÖ/PDY'ye üye olmadığını savunan Zeybek, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını öne sürdü.

Kılıç ise etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini dile getirdi.

Yapı içerisinde yaklaşık 8-9 yıl bulunduğunu ifade eden Kılıç, 'ByLock uygulamasını cep telefonuma kızımı Burç okullarına kayıt için götürdüğümde okul müdürü yükledi ve kurdu. 'Okul ve öğrenci durumları ile alakalı bu program üzerinden görüşürüz.' dedi. Bu program üzerinden okuldaki sohbet toplantılarına dair mesajlar geldi. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim.' şeklinde konuştu.

Diğer tutuklu sanıklar da üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, Muhammet Fatih Kılıç'ın adli kontrol şartıyla tahliyesi ve diğer tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA