En Fazla Kan Bağışında Bulunanlara Madalya

Karaman’da, Türk Kızılayı tarafından düzenlenen kampanyalara katılarak en fazla kan bağışında bulunan bağışçılara madalyaları verildi.



Konya Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kaya Levent, Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Türk Kızılay’ının sadece afetlerde değil, toplumsal dayanışmayı geliştirmek, sosyal refahın gelişimine katkıda bulunmak için önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Türk Kızılayının toplumsal dayanışmayı kendine misyon edindiğini ifade eden Levent, şunları kaydetti:

'Türk Kızılayı sadece ülkemizin değil dünyanın en güçlü insani yardım kuruluşlarından biri haline gelmiş ve adından övgüyle bahsedilen bir kurum olmuştur. Tüm bunların yanı sıra ülkemizin kan ihtiyacını karşılayabilmek maksadıyla 17 bölge ve 65 kan bağış merkezimiz, 150’yi aşkın mobil kan bağış aracımızla güvenli kan temini projesini yürütmekteyiz.'

Türk Kızılayı Şube Başkanı Ali Ünlüer ise Türk Kızılayın 149 yıldır halka hizmet verdiğini belirterek, 'Türkiye’de 750’nin üzerinde şubesi bulunan Kızılay, dünya hayır kurumları arasında dördüncü sırada yeralmaya hak kazanmıştır. Karaman, kan bağışına da öncülük etmiştir.' diye konuştu.

Daha sonra kan bağışında bulunan bağışçılara madalya ve belgeleri takdim edildi.

Törene, Karaman Valisi Fahri Meral, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA