Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Ve Emine Erdoğan Kutupalon Mülteci Kampı'nda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Bangladeş’te Kutupalong Mülteci Kampı’nı ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Ve Emine Erdoğan Kutupalon Mülteci Kampı'nda
Myanmar ordusu ve Budistler tarafından Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet devam ederken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet Rohingya Müslümanlarını ziyaret etmek amacıyla Bangladeş’e geldi. Heyette Emine Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra, Bilal Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan yer alıyor.

Bakan Çavuşoğlu ve Emine Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu heyet, Kutupalong Mülteci Kampı’nı ziyaret ederek, Arakanlı Müslümanların son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan, Myanmar’daki insanlık dramının kurbanlarıyla kucaklaştı.

Bakan Çavuşoğlu, Bangladeş’teki kamplarda yaşayan Arakanlı Müslümanlara yardımları ilettiklerini belirterek, “TİKA ve Kızılay, Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin yaralarını sarmak için gereken her türlü yardımı yapacak” paylaşımında bulundu.

Myanmar ordusu ve Budistlerin Arakan’da yaptığı operasyonlarda Müslümanlar katledilmeye devam ederken, Arakanlı birçok Müslüman aileleriyle birlikte zulümden kaçmaya çalışıyor.
Kaynak: İHA