Darbeler Sempozyumu'na Akademisyenlerden Yoğun İlgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenleyeceği ‘Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu’na yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi gösteriliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 26-28 Ekim 2017 tarihinde ‘Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu: Küresel Etkileri, Medya ve Demokrasi Sempozyumu’ düzenleyecek. Onursal Başkanlığını Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un üstleneceği sempozyuma yurt içi ve yurt dışından akademisyenlerin yoğun ilgisi devam ediyor. Sempozyuma şu ana kadar yerli ve yabancı akademisyenlerden toplam 210 tebliğ özeti gönderildi. Seçici kurulun incelemesinin ardından 13 Eylül’de sempozyuma kabul edilen bildiriler belli olacak.

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan Fetöcü hain darbe girişiminin yanı sıra tarihsel süreçte yaşanan darbeler ve darbe girişimlerinin akademik bir platformda, bilim insanları, kanaat önderleri ve diğer entelektüeller tarafından tahlil ve analiz edilmesini, yol gösterici çıktılar elde edilmesini sağlamayı amaçlayan sempozyum, 26-28 Ekim tarihleri arasında Kartepe’de bir otelde gerçekleştirilecek.

Seçici kurulun incelemesinin ardından sempozyumda sunulacak tebliğler belli olacak. Sempozyuma tebliğ gönderenler arasında profesör, doçent, yardımcı doçent ve doktor gibi akademisyenlerin yanı sıra doktora ve yüksek lisans öğrencileri, öğretim görevlileri, gazeteciler ve farklı mesleklere sahip kişiler bulunuyor. Azerbaycan ve Bosna Hersek’in yanı sıra Arjantin, Brezilya, Venezuela, Şili, Kolombiya, Gürcistan, Kırgızistan, Ukrayna, ABD ve KKTC’den üniversitelerdeki akademisyenler sempozyuma katılmak için tebliğ gönderdi.
Kaynak: İHA