Çeşme'de Klasik Müzik Rüzgarı

İzmir’in Çeşme ilçesinde, Çeşme Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali’nde, klasik müzik rüzgarı esecek. Çeşme çarşısındaki tarihi Aya Haralambos Kilisesi’ndeki açılış konseri ile başlayacak olan etkinlik, 14 Eylül tarihindeki kapanış konseri ile sona erecek.

Çeşme'de Klasik Müzik Rüzgarı
Çeşme Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 3. Uluslararası Çeşme Klasik Müzik Festivali’nde, Türkiye’den ve diğer ülkelerden Çeşme’ye gelen müzik öğrencileri, her biri alanında uzman eğitmenler tarafından düzenlenen akademide usta isimlerle çalışma fırsatı yakalayacaklar. Keman, viyola, viyolonsel, oda müziği ve şan dallarında eğitim alan öğrenciler,dünyaca ünlü virtüöz müzisyenler ile festival boyunca çalışma fırsatının yanı sıra festival kapsamında düzenlenecek konserlerde de kendilerini gösterme şansı elde edecekler.

Çeşme Uluslararası Klasik Müzik Akademisi’nin geçtiğimiz yılki konukları arasında Lukas David (keman, Avusturya), Alexander Rudin (viyolonsel, Rusya), Fedor Rudin (keman, Rusya-Avusturya), Jano Lisboa (viyola, Portekiz) ve Ulf Bästlein (şan, Avusturya) gibi dünya çapında tanınan yorumcu, pedagog, solist ve akademisyenler yer almışlardı.

Çeşme Belediyesi’nin ev sahipliğinde, MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı ve Nuri İyicil Ukmd katkıları ile gerçekleştirilecek festival kapsamındaki konserler, 7 Eylül tarihinden başlayarak, 14 Eylül tarihine kadar sürecek. Tarihi Aya Haralambos Kilisesi’nde, saat 20.30’da başlayacak olan konserler, halka açık ve ücretsiz olacak. Açılış konserinde, ünlü piyanist Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, vereceği solo piyano resitali ile 7 eylül akşamı sanatseverlerle buluşacak. Camerata Saygun Oda Orkestrası ’nın 8, 11 ve 13 Eylül tarihinde sahneye çıkacağı konserlerde ise barok müzik ve klasik müziğin seçkin eserleri, değerli solistlerin yorumlarından dinlenebilecek. Konserlerde J.S.Bach fa minör piyano konçertosu, Vivaldi’nin ünlü "Mevsimler" i gibi daha birçok tanınmış eseri Çeşme’li sanatseverler dinleyebilecekler.

9 ve 10 Eylül tarihlerinde de, Çeşmeli sanatseverler, Oda Müziği’nin seçkin eserlerini dinleyecek.

Festival, 14 Eylül akşamı, Müzik Akademisi öğrencilerinin ve Çocuk Orkestrası’nın kapanış konseriyle sona erecek.
Kaynak: İHA