Büyükşehir AYKOME'den Arızalara Hızlı Çözüm

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapı çalışmalarında koordinasyonu sağlamak amacıyla kurulan Altyapı Kuruluşları Koordinasyon Merkezi (AYKOME)’nin etkin çalışmaları, dikkat çekmeyi başardı. Türkiye’deki birçok belediyeye örnek olan AYKOME, bünyesinde kurduğu Olağanüstü AYKOME ekibiyle, altyapı arızalarına hemen müdahale ederek, günlük hayatın olumsuz etkilenmesinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Büyükşehir AYKOME'den Arızalara Hızlı Çözüm
“Olağanüstü aykome dikkati çekti“

Çalışma sistemi açısından fark yaratan AYKOME, bünyesinde kurduğu Olağanüstü AYKOME ekibiyle altyapı arızalarına ivedilikle müdahale etmeyi başardı. Ekipler, vatandaşların günlük yaşamını sekteye uğratan olası altyapı sorunlarını gidermek amacıyla 7 gün 24 saat yoğun mesai harcıyor. AYKOME Şube Müdürlüğü büyükşehir ve ilçe belediyelerin yapacağı yol ve kaldırım çalışmalarından önce GASKİ, TEDAŞ, GAZDAŞ, Telekomünikasyon, Sinyalizasyon ve Park Bahçelerin yetkilileriyle istişare ederek, yol ve kaldırım yapımından önce kurumların çalışmalarını tamamlamasını sağlar, böylece imalatların tekrar zarar görmesini engeller.

533 Milyonluk bütçeyi yönetiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, büyükşehirlerin en büyük sorunu olarak gösterilen altyapı sorunun çözümüne daha hızlı ulaşmak için var gücüyle çalışıyor. Bu doğrultuda altyapı çalışmasında koordinasyonun sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla 2 yıl önce yeniden yapılandırılan AYKOME, Türkiye’deki birçok il ve ilçe belediyesi tarafından mercek altına alındı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı AYKOME Şube Müdürlüğü, GASKİ, TEDAŞ, GAZDAŞ, TELEKOM, TÜRKSAT, Süper Online gibi kurumların bulunduğu 17 kuruluşun 533 milyon 477 bin liralık dev altyapı yatırım bütçesini koordine ediyor.
Kaynak: İHA