BELMEK Kayıtları 11 Eylül'de Başlıyor

Belediye Meslek Edindirme Kurslarında yeni dönem kayıtları 11 Eylül'de başlayacak Kurslardan faydalanmak isteyenler, AltındağKeçiören, Çankaya, Çayyolu, Mamak, Sincan ve Yenimahalle'deki BELMEK bölge merkezleri ile 152 kurs merkezine kayıt yaptırabilecek.

'Her ev, bir atölye olacak' sloganıyla 1994'te hizmet vermeye başlayan Belediye Meslek Edindirme Kurslarında (BELMEK) yeni dönem kayıtları 11 Eylül'de başlayacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 'Her ev, bir atölye olacak' sloganıyla 1994 yılında hizmet vermeye başlayan, 291 bin 390 Başkentli kadının katılarak meslek sahibi olduğu, bir kısmının da hobilerini yapma ve geliştirme imkanı bulduğu BELMEK'lerde, 2017-2018 eğitim yılı 18 Eylül'de başlayacak.

Ev kadınlarını tüketici konumundan üretici durumuna getiren BELMEK'lerde kursiyerler, bu yıl 6 ana bölge başta olmak üzere 152 kurs yerinde, 31 farklı branşta, 385 usta öğreticiden eğitim alacak.

Kurslardan faydalanmak isteyenler, bir fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle birlikte Altındağ- Keçiören, Çankaya, Çayyolu, Mamak, Sincan ve Yenimahalle'deki BELMEK bölge merkezleri ile 152 kurs merkezine 11 Eylül'den itibaren kayıt yaptırabilecek.

Bu yıl düzenlenecek kurslarda, makine nakışı, el nakışı, sim sırma, iğne oyası, şiş dantel, tel kırma, dantel anglez, giyim, mefruşat, patchwork, trikotaj, yorganlama, ahşap boyama, kumaş boyama, ipek pentur, tezhip-hat, minyatür, ebru, çini, seramik, mozaik, rölyef, ahşap rölyef, taş bebek, takı tasarımı, gümüş işlemeciliği, turistlik el sanatları, ev ekonomisi-yemek, resim, kilim ve el örgücülüğü branşlarında eğitim verilecek.

Kaynak: AA