Bayramda Acil Servislere 17 Bin Başvuru Oldu

Kırşehir Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı sağlık kuruluşlarının acil servislerine bayram tatili boyunca 17 bin 296 kişinin başvurduğu bildirildi.

Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 10 günlük Kurban Bayramı süresince Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEÜ) ile ilçeler ve diğer sağlık kuruluşlarının acil servislerinden faydalanan hasta sayısında yüzde 15 artış görüldüğü belirtildi.

Sağlık kuruluşlarının hekim, acil tıp uzmanı ve diğer çalışanlarıyla yoğun bir tempoda hizmet verdiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'10 günlük bayram tatilinde polikliniklerin kapalı olması nedeniyle acil servislere başvuran hasta sayısında yüzde 15'lik artış meydana geldi. Birliğimize bağlı AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine 162 el kesisi ve 98'i trafik kazası olmak üzere 10 bin 640, Kaman Devlet Hastanesine 15 'i trafik kazası olmak üzere 3 bin 620, Mucur Devlet Hastanesi ek hizmet binasında bin 921, Kırşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ne bin 115 hasta tedavi amacıyla başvurdu. Diğer birimlerle bayram tatili boyunca sağlık kuruluşlarımıza 17 bin 296 kişi müracaat etti.'

Kaynak: AA