Bangladeş-Myanmar Sınırına Mayın

Bangladeşli bir diplomat, Myanmar askerlerinin kendilerine sığınan Arakanlı Müslümanların ülkeye geri dönmesini engellemek için sınıra mayın döşediğini açıkladı. Dum Dum sınırında bulunan 14 cesedin bu mayınların patlaması sonucu hayatlarını kaybeden Rohingyalılar olduğu ileri sürüldü.

Bangladeş-Myanmar sınır bölgesine Arakanlıların Myanmar’a geri dönüşlerini engellemek için mayın yerleştirildiği iddia edildi. Dum Dum sınırında cesedi bulunan 14 Rohingyalı’nın mayın patlaması sonucu öldüğü öne sürüldü. İsminin açıklanmasını istemeyen Bangladeşli bir diplomat, "Myanmar sınırına kara mayını konuldu. Mayınların patlaması sonucu Rohingyalıların hayatını kaybettiği haberi geldi. Mayınların Arakanlıların geri dönmelerini engellemek için konulduğunu düşünüyoruz" dedi.



2 bin 649 Rohingyalı geri gönderildi

Teknaf sınırından yaşadıkları bölgelere geri dönmeye çalışan 2 bin 649 Rohingyalı’nın ise dün geri Myanmar’a gönderildiği açıklandı. Bangladeş Sınır Muhafızı’ndan (BGB) Yüzbaşı Yarbay S.M Ariful İslam, bu kişilerin çarşamba gecesi Naf Nehri kıyısından geri gönderildiğini söyledi.

Kaynak: İHA