Antalya'da Kırgız Kadının Darbedilip Yol Kenarına Atılması

Kırgızistan uyruklu Malika Nootieva'yı darbedip yol kenarına attığı öne sürülen sanık Mustafa Y'nin yargılanmasına devam edildi Duruşmaya, Kırgızistan'ın İstanbul Konsolosu Ruslan Moldakunov da katıldı.

Antalya'da Kırgızistan uyruklu Malika Nootieva'yı darbedip yol kenarına attığı öne sürülen sanık Mustafa Y'nin yargılanmasına devam edildi.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Y. (49), müşteki Malika Nootieva (23) tarafların avukatları ile müştekinin yakınları ve Kırgızistan'ın İstanbul Konsolosu Ruslan Moldakunov katıldı.

Duruşmada, müşteki Nootieva'nın tedavisi ile ilgili istenen raporlar okunup dosyaya konulurken, adli tıp ve Uluslararası Polis Teşkilatından (INTERPOL) istenen evrakların beklenmesi kararlaştırıldı.

Tercüman aracılığıyla ifadesi alınan Malika Nootieva, sanığın kendisini yumrukladığını ve şiddet uyguladığını söyledi.

Sanık Mustafa Y. ise müştekinin savunmalarını reddederek, 4 çocuk babası olduğunu, ailesinin ekonomik sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Sanık, tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatı Sami Mutlu Sözer de müştekinin garsonluk değil fuhuş için Türkiye'de bulunduğunu savunarak, müvekkilinin suçsuz olduğunu iddia etti. Müştekinin darbedilmediğini, arabadan düştüğünü ileri süren Sözer, Nootieva'nın, başından darbe aldığı ve hafıza kaybı yaşadığı için olayı hatırlayamadığını ileri sürdü.

Basında yer alan darp ve gasp haberlerinin gerçeği yansıtmadığını öne süren Sözer, müvekkili ile ilgili çıkan haberlere mahkemece yayın yasağı getirilmesini talep etti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren ve yayın yasağı talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 3 Kasım'a erteledi.

Korkuteli ilçesinde 21 Aralık 2016'da, Nootieva'nın darbedilerek yol kenarına atılmasıyla ilgili Mustafa Y, 'kasten öldürme' ve 'nitelikli yağma' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Kaynak: AA