Ali Korkut, 'Menfaatleri İçin Mukaddesatı Kullanıyorlar'

Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm ile gecekondulardan arındırılan Hasanibasri mahallesinde çağdaş yapılaşmaya açılan alanda yer alan "türbe" yıkılacak yalanlarıyla iftira kampanyası başlatıldığını söyledi. Korkut, "Maalesef kişisel menfaatleri tarafımızdan geri tepenler, türbe yıkıyor iftirasının arkasına sığınarak kampanya başlatıyor. Erzurum halkına bir daha bildiriyorum, mevcut türbe kalkmıyor ve yerinde muhafaza edilecektir" dedi.

Ali Korkut, 'Menfaatleri İçin Mukaddesatı Kullanıyorlar'
Yakutiye Belediye Başkanı, belediyeden menfaatleri geri tepen bazı şahısların iftira ve karalama kampanyası başlattığını belirtti.

Ali Korkut, "Hasanibasri olarak geçen semtte 29 bin metrekare alanı kentsel dönüşüm uygulamasıyla gecekondulardan temizledim. Alanda Hasan-ı Basri Hazretlerine ithaf edilen ve tamamen hurafeden oluşan bir türbe yer almaktadır. Rivayetler üzerine 1993 yılında Erzurum Belediyesi tarafından ucube bir yapı ihdas edilmiş. Kişisel menfaatleri ve belediyeden beklentileri gerçekleşmeyenler, şimdi bu yapı üzerinden iftira ve karalama kampanyası yürütmektedir.

Halkımıza bir daha beyan ediyorum, yapımcı firmanın projeleri ortadadır. Türbe diye adlanan yer muhafaza edilecek ve korunacaktır. Şimdi projede türbenin yeni görüntüsünü de paylaşıyorum. Çevresi tamamen yeşil alan ve yaşam alanı olarak planlanmıştır. Ruhsata işli bu projeyi halkımızla paylaşarak gerçekleri karartmaya çalışan, kişisel menfaatlerini şehrin üzerinde tutan, gerçek niyetlerini perdeleyen çevrelere en güzel cevap olacaktır" dedi.

Ali Korkut, türbe çevresinde yapılan normal inşaat faaliyetlerini engelleyen, ’türbeyi sattı’ gibi iğrenç başlıklarla iftirasının dozunu artıranların gerçek yüzünü de halkımıza paylaşmak durumundayım. Gelinini belediyeye yerleştirmek isteyen, hiçbir özelliği olmayan, çeşitli Erzurum resimlerinden oluşan albümünü pazarlayamayan insanlara fırsat vermedik, sizde bunlara itibar etmeyin. Ayrıca attıkları her iftira için, hukuk ve yargı önünde hesap vereceklerini de beyan etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Türbe yıkıyorlar diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar

Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, belediyeden yüksek beklentileri olan, menfaatinin peşinde her çirkinliği sergileyenlerin sözde Erzurum veya değerler üzerinden hareket ettiğini hatırlatarak "Hasan-ı Basri Hz. kabri Irak Basra’da Salihiye kasabasındadır. İsmail Hakkı Konyalı "Abideler ve Kitabeleriyle Erzurum Tarihi s.434’de açıkça kaynaklara dayanan bilgiler vermektedir. Bu böyle olduğu halde, kişisel hırs ve menfaatlerini saklayan, sözde türbe veya değer savunucuları birilerini de provoke ederek şehre yapılan hizmetleri engelleme çabasındadırlar. Açıkça ifade ediyorum, ve yargı başta olmak üzere ilgili kurumları da göreve çağırıyorum.

Hasanibasri semtinde proje alanı içerisinde yer alan türbe, mevcuttaki ucube binası daha estetik bir yapıyla düzenlenecektir. Ayrıca türbe çevresi yeşil ve yaşam alanı olarak tanzim edilecektir. Bununla ilgili projede yer alan görünümünü de halkımızın bilgisine sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Ali Korkut, türbe satma iftirasında bulunan herkesin yargı önünde hesap vereceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA