Adana'daki Cinayete İlişkin Dava

Adana'daki bir çiftlikte Sinan Çelik adlı tarım işçisinin av tüfeğiyle vurularak öldürülmesine ilişkin dava, Suriye uyruklu sanık hakkında daha önce verilen hapis cezası hükmünün bozulması üzerine yeniden görülmeye başlandı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmaya, tutuksuz Suriyeli sanık H.E.A. ülkesine döndüğü gerekçesiyle katılmadı.

Mahkeme Başkanı, daha önce sanık H.E.A. hakkında verilen 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasının Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 16. Ceza Dairesi tarafından 'Eksik araştırmaya dayalı yetersiz gerekçe ile karar verilmesi' nedeniyle bozulduğunu belirtti.

Sanığın avukatının hazır bulunduğu duruşmada, H.E.A’nın tekrar savunmasının alınmasına gerek olmadığına karar verildi.

Savcı, mahkemeye sunduğu mütalaasında, sanık H.E.A'nın oynadığı av tüfeğinin ateş alması sonucu Sinan Çelik’in öldüğünü iddia ederek, şu görüşleri sundu:

“H.E.A. ile maktul arasında kasten öldürmeyi gerektirecek önceye dayalı husumetin olmadığı, ateşin tek bir atış olduğu göz önünde bulundurularak suça sürüklenen çocuğun eylemi, öngördüğü neticeyi istememesine karşın ölüm olayının gerçekleşmesi nedeni ile bilinçli taksirle işlediği kanaatine varılmıştır.”

Mahkeme heyeti, Suriye’ye gittiği belirlenen H.E.A’nın tutuksuz yargılanmasının devamına karar verip duruşmayı karar için erteledi.

Adana'da bir çiftlikte, tarım işçisi olarak çalışan Sinan Çelik, geçen yıl 14 Şubat tarihinde, iddiaya göre Suriyeli tarım işçisi H.E.A'nın elindeki tüfeğin ateş alması sonucu yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA