24. Uluslararası Adana Film Festivaline Doğru

2017 Locarno Film Festivalinde en iyi yönetmen ödülü alan 9 Doigts/9 Parmak filminin Türkiye prömiyeri 24. Uluslararası Adana Film Festivalinde yapılacağı bildirildi.

Filmin dünya festivallerindeki üçüncü durağının 24. Uluslararası Adana Film Festivali olacağı belirtilerek, hakkında 'sinemasal bir dada-punk deneyi' yorumlarının da yapıldığı filmin ülkemizde de özellikle dışavurumcu film severlerin ilgisini çekmesi bekleniyor.

F.J. Ossang'ın zaman-mekan ilişkisinin gerçekliğini yok ettiği filmi 9 Doigts/9 Parmak sersemletici bir zihin yolculuğu kıvamında. Ossang, siyah-beyaz çektiği filminde bavuluyla seyahate çıkan bir adamın arayışını fütüristik ve dışavurumcu öğelerle harmanlayarak beyaz perdeye taşıyor. 30 yıldır sinema sektöründe olgunlaşan Ossang, 'Doctor Change' ve 'Dharma Guns' filmleriyle de tanınıyor.

Pascal Greggory, Damien Bonnard ve Gaspard Ulliel gibi Fransız sinemasının tanıdık isimleride filmin başrollerini paylaşıyor. Ünlü oyuncu Greggory, Fransız sinemasının birçok usta yönetmeniyle çalıştı. Bonnard, 2016 Cannes Film Festivali’nde ana yarışmada yarışan 'Staying Vertical' filmiyle tanınıyor. Ulliel ise 'Hannibal Doğuyor', 'Alt Tarafı Dünyanın Sonu' ve 'Saint Laurent' gibi filmlerde rol aldı.

Kaynak: AA