Zabıta Teşkilatının Kuruluşunun 191. Yıl Dönümü

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı çalışanları Anıtkabir'i ziyaret etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı çalışanları, zabıta teşkilatının kuruluşunun 191. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Zabıta Dairesi Başkanlığınca düzenlenen program, kortejin Büyükşehir Belediye binası önünde toplanmasıyla başladı. Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak başkanlığındaki heyet daha sonra Anıtkabir'e yürüdü. Zabıta araçları da kortejin arkasında siren çalarak ilerledi.

Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Karabudak ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesine geçti.

Karabudak, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

'Büyük Atatürk, Türki̇ye'deki̇ tüm zabıta teşki̇latları olarak Zabıta Haftası kutlamaları nedeni̇yle huzurunuzda bulunuyoruz. Demokrati̇k, lai̇k ve sosyal bi̇r hukuk devleti̇ olan Cumhuri̇yeti̇mi̇zi̇, koruma, sürdürme, çağdaş uygarlık sevi̇yesi̇ni̇n üzeri̇ne çıkarma i̇lkeleri̇mi̇z ışığında zabıta teşki̇latları olarak halkımızın sağlık, güven ve huzurunun temi̇natının sağlanmasındaki̇ kararlılığımız tamdır. Zabıta teşki̇latlarımız, bi̇rli̇kteli̇k bütünlük anlayışı i̇çeri̇si̇nde şehi̇rleri̇mi̇zi̇n sorunlarının çözümüne, huzur ve güveni̇ne önemli̇ katkılar sağlamakta, görevleri̇ni̇ kolekti̇f şuur ve sorumluluk duygusuyla yeri̇ne geti̇rmektedi̇r.

Bi̇zlere bıraktığınız temel i̇lkeler ışığında Cumhuri̇yeti̇mi̇zi̇n ve demokrasi̇mi̇zi̇n temi̇natı olan kurumlarımız arasında kanunlardan aldığımız güç i̇le resmi̇ ki̇sveli̇ bi̇r kolluk kuvveti̇ olarak, halkımızın huzur, sağlık ve güveni̇ni̇n sağlanmasının önemli̇ temi̇natlarından bi̇ri̇ olan zabıta teşki̇latımız, i̇çi̇nde bulunduğu zamanın i̇draki̇ i̇le donanım ve yeni̇lenme kabi̇liyeti̇ni̇ muhafaza etmekte, deği̇şen şartlara büyük bi̇r başarıyla i̇nti̇bak etmektedi̇r.

Işığını si̇zden, asaleti̇ni̇ tari̇hi̇nden ve kudreti̇ni̇ damarlarındaki̇ asi̇l kandan alan zabıta teşki̇latı sağlık, güven ve huzurun temi̇natı i̇çi̇n dai̇ma görev başındadır. Bu i̇nançla zabıta teşki̇latı olarak kutlamakta olduğumuz Zabıta Haftamızın mi̇lleti̇mi̇ze ve zabıta teşki̇latlarına hayırlı olmasını di̇li̇yor, deri̇n saygılarımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun.'
Kaynak: AA