Vali Balkanlıoğlu Karasu'da

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Karasu ilçesinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Karasu Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, Kaymakam Şafak Gürçam'dan ilçenin ekonomik ve sosyal durumu hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Karasu Belediyesini ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin rağbet gördüğünü söyledi.

Balkanlıoğlu, yaz aylarında nüfusun 500 bine kadar yükseldiğini belirterek, 'İlçenin alt yapı ve üst yapıya çok ihtiyacı var. Belediye 50 bin nüfusa göre devletten mali kaynak alırken, uzun yaz sezonu boyunca 500 bin kişiye yapı ve hizmet götürmek zorunda. Tabi ki bazı sıkıntılar var. Belediye başkanımızın bazı taleplerini, sıkıntılarını yerinde dinledik, inceledik, kaymakam beyle de konuları görüştük.' diye konuştu.

Temel problemlerden birisinin de emniyet ve jandarma dahil memur kadrolarının nüfusuna göre olduğunu belirten Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

'Halkımız Karasu'yu sadece deniz ve turizm yönüyle tanıyor. Halbuki burası aynı zamanda Türkiye'nin sayılı ilçelerinden birisi. Fındık üreten ilçelerin başında geliyor. Tarımın yanında sanayi de var, büyük limanı var ve yeni yapılan büyük tesisler var. İlçede üretilen mamuller deniz yoluyla dünyanın her yerine gönderiliyor. Karasu emin adımlarla ilerliyor. Valilik olarak elimizden gelen her türlü desteği inşallah göstereceğiz. Belediye başkanımıza ve kaymakamımıza bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.'

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Kendileri Karasu'nun sorunlarını yakından takip ediyorlar, bizlere göstermiş olduğu yolda inşallah el birliğiyle kaymakamımızla Sayın Valimizin direktifleri doğrultusunda Karasu'nun sorunlarını en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız.' dedi.

Kaynak: AA