Tanju Okan Beste Yarışması 12 Eylül'de Yapılacak

İzmir’in Urla ilçesinde, 2. Tanju Okan Pop Müzik Beste Yarışması-2017 finalinin 12 Eylül’de gerçekleşeceği ifade edildi.

Urla Belediyesi, Urla Kaymakamlığı, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı Başkanlığı işbirliğiyle ve Türkiye Radyo Televizyon (TRT) Kurumu Genel Müdürlüğünün medya sponsorluğunda düzenlenen 2.Tanju Okan Pop Müzik Beste Yarışması-2017 finalinin 12 Eylül’de gerçekleşeceği açıklandı. Tanju Okan’ın doğum günü olan 27 Ağustos’ta yapılması planlanan yarışma, bayram tatili dolayısıyla ileri bir tarihe ertelenmişti. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen beste yarışmasının ise bu yıl 12 Eylül’de Urla’nın düşman işgalinden kurtulduğu günde yapılacağı bildirildi.

TRT Türk Pop Müziği Repertuarını geliştirmek, bestecileri ve söz yazarlarını nitelikli yeni eserler vermeye teşvik etmek, eserlerinin tanıtılmasına katkıda bulunmak ve yeni bestecilerin yetişmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek olan yarışmada finale 10 yarışmacının kaldığı da öğrenildi.
Kaynak: İHA