Taksicilerden Habur'daki Sınırlamaya Tepki

Şırnaklı taksiciler, Habur Sınır Kapısından geçişlerine getiren sınırlamaya tepki gösterdi.

Taksicilerden Habur'daki Sınırlamaya Tepki
Şırnak’ta daha çok Irak’a yolcu taşımacılığı yapan taksiciler, Habur Mülki İdare Amirliğinin, kapıdan geçişleri 08.00 ile 20.00 saatleri arasında sınırlamasına tepki gösterdi. Habur Sınır Kapısı önünde bir araya gelen taksi şoförleri, kararı protesto etti. Taksi şoförlerinin eylemi sırasında sınır kapısındaki küçük araç peronu kitlendi. Eylem nedeniyle bölgeye çok sayıda jandarma ekibi de sevk edildi.

Şoförler, eylemlerini, bölgeye gelen BBP İl Başkanı Hacı Güneş, MHP Silopi İlçe Başkanı Veysi Ökten ve Cizre Yolcu Taşımacılığı Derneği Başkanı Aziz Acar’ın, yetkililerle görüşüp, kendilerine açıklama yapması üzerine sonlandırdı.

Açıklama yapan BBP İl Başkanı Hacı Güneş, "Uluslararası yolcu taşımacılığı yapan şoför arkadaşlarımızın Habur Sınır Kapısına Getirilen yeni uygulamadan dolayı sıkıntı yaşamaları üzerine Habur Mülki İdare Amirliğini ziyaret ettik. Başmüdür ile görüştük. Yardımcı oldular. Bu sorunu çözdük. Habur durunca İstanbul’a kadar etkileniyor" dedi.

Gerekli görüşmeleri yaptıklarını aktaran Cizre Yolcu Taşımacılığı Derneği Başkanı Aziz Acar ise, "Bu sistemi eski haline döndürdük. Şuan eski hali ile devam edecek. Şoför arkadaşlarımızın gönlü rahat olsun" diye konuştu.

Kaynak: İHA