Seyit Faruk Özselek Açıklaması 'İdari Tatil Uygulaması Pek Çok Sıkıntıya Yol Açmıştır'

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek, iç turizmi canlandırmak için yapılan idari tatil uygulamasının pek çok sıkıntıya yol açtığını belirterek, "Sadece resmi kurumlarda uygulanan bu tatil uygulaması, esnafımızı ve en çok da meslektaşlarımızı zora sokmuştur" dedi.

Seyit Faruk Özselek Açıklaması 'İdari Tatil Uygulaması Pek Çok Sıkıntıya Yol Açmıştır'
Kurban Bayramı nedeniyle Konya SMMMO üyeleri, oda hizmet binasında AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli’nin de katıldığı törenle bayramlaştı. Törende konuşan Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, iç turizmi canlandırmak için uygulanan idari tatillerinin bazı sıkıntılara neden olduğunu söyledi.

Özselek, "Kurban bayramı öncesinde iç turizmi canlandırmak için yapılan idari tatil uygulaması maalesef ülke genelinde pek çok sıkıntıya yol açmıştır. Sadece resmi kurumlarda uygulanan bu tatil uygulaması, esnafımızı ve en çok da meslektaşlarımızı zora sokmuştur. Ya tam resmi tatil uygulansın, tüm esnafımız, işverenimiz, işçimiz, memurumuz rahat etsin. Ya da bu idari izin uygulamasından vazgeçilsin" şeklinde konuştu.

Arakan’da yaşanan drama değinen Özselek, "Bizler bayram sevincini doyasıya yaşadığımız şu günler de İslam âlemi yine buruk, yine acı dolu. Kurban bayramı öncesinde binlerce Müslüman kardeşimizin katledildiği Arakan da yapılan zulüm ve eziyeti şiddetle kınıyoruz. İçinde bulunduğumuz mübarek günlerde yapılan bu katliam görmezden gelinemez. Avrupa ülkeleri ve Birleşmiş Milletlerin aksine, biz İslam ülkeleri olarak beraber hareket etmeli ve Arakandaki zulme dur demeliyiz” diye konuştu.



"Konya’nın ihracatı çifte bayram yaşattı"

Özselek, Konya’nın ihracat rakamlarının çifte bayram yaşattığını kaydederek, "Ağustos Ayı içerisinde ekonomide yaşanan gelişmeler ve Konya’mızın ihracat rakamları bizlere çifte bayram yaşattı. Açıklanan ihracat verilerine göre Konyamız Ağustos Ayı içinde başta Irak, Almanya ve İran olmak üzere yapmış olduğu 144,88 milyon dolar ihracat ile rekor kırmıştır. Türkiye’nin 2017 yılı sonunda yeni bir ihracat rekoru kıracağına da inancımız tamdır" ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA