Seka Kağıt Müzesi Uluslararası Misafirlerini Ağırladı

Her kesimden ziyaretçiye ev sahipliği yapan Kağıt Müzesi, bu kez Bulgaristan’dan Kocaeli’ne gelen müzik ve dans okulu öğrencilerini ağırladı.

Seka Kağıt Müzesi Uluslararası Misafirlerini Ağırladı
Kocaeli Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği ile Vira Kültür Sanat Gençlik ve Spor Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Kocaeli 1. Uluslararası Müzik ve Dünya Halk Dansları Festivali için kente gelen öğrenciler Seka Kağıt Müzesi’ni ziyaret etti. Rehber eşliğinde kağıt müzesini gezen 30 kişilik grup, kağıt yapım yöntemleri ve kağıt imalatında kullanılan makineleri incelediler. Bulgar öğrenciler daha sonra "El Yapımı Kağıt Atölyesi’nde" geleneksel yöntemler kullanarak kendi kağıtlarını yaptılar.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında hizmete açtığı Seka Kağıt Müzesi ile Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarından olan Seka Kağıt Fabrikası, yeni nesillerin görmesi için sergileniyor. Açıldığı günden itibaren her kesimden ziyaretçiyi ağırlayan müzenin bu seferki konukları Bulgaristan’dan gelen öğrenciler oldu. Müzenin tarihini ve kağıt yapım tekniklerini anlatan rehberleri dinleyen öğrenciler müzeye hayran kaldılar. Bulgaristan’dan gelen müzik okulu öğrencilerini ağırlayan kağıt müzesinde, öğrenciler el yapımı kağıt atölyesinde geleneksel yöntemleri kullanarak kendi kağıtlarını yaptılar. Gezi sonunda hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.
Kaynak: İHA