Sanatçı Altunsaray Seyitgazi'yi Coşturdu

Seyitgazi Belediyesi 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı İsmail Altunsaray, ilçedeki vatandaşları coşturdu.

Sanatçı Altunsaray Seyitgazi'yi Coşturdu
Birbirinden güzel gösterilerin yer aldığı Seyitgazi Belediyesi 100’üncü yıl açılış programında, Numanoluk Mahallesi Kadın Folklor ekibinin kaşık oyunu ve bölgenin kültürel değeri Kırka efelerinin zeybeği beğeni ile izlendi. Yöresel zenginliklerimizin bütünleştiği Seyitgazi Belediyesi 100’üncü yıl gecesinde Gemiç Mahallesi’nin Kadın Folklor Ekibi hem türkü hem de oyun performansı ile takdir topladı. Eskişehir Kırım Derneği Halk Oyunları ekibinin Kırım Tatarları’nın yöresel halk oyunlarından oluşan gösterisi coşkulu kalabalıktan büyük beğeni aldı. Beykışla Mahallesinin Kafkas Halk Oyunları gösterisi 100’üncü yıl gecesine ayrı bir renk kattı. Meydanı dolduran vatandaşlar coşku içinde gösteriyi izledi.

Bulgaristan Ali Koç, Babalılar Halk Oyunları ve Semah ekibine büyük ilgi

Bulgaristan’ın çeşitli bölgelerinden gelen "Ali Koç Babalılar Semah ve Halk Oyunları Ekibi" Seyitgazi Belediyesi 100’üncü yıl gecesine renk katarken, Semah gösterileri büyük beğeni topladı.

İsmail Altunsaray konseri coşturdu

Seyitgazi Belediyesi 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziği sanatçısı İsmail Altunsaray sahne aldı. Altunsaray, birbirinden güzel eserleri seslendirerek meydanı hınca hınç dolduran vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Büyük bir coşku içerisinde gerçekleşen konserde ayrıca Seyitgazi türküleri de seslendirildi. Gecede konuşan Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, "Seyitgazi Belediyesi 100’üncü yıl etkinliklerimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz programlarda birlikte büyük bir coşku ve mutluluk yaşadığımız, şehir dışından ve yurt dışından gelen siz kıymetli hemşehrilerimize katılımlarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından sanatçı İsmail Altunsaray’a plaket takdim etti. Etkinlik havai fişek gösterileri ile son buldu.
Kaynak: İHA