PİAZZA'da Minikler Trafik Kurallarını Eğlenerek Öğrendi

Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde minikler, trafik kurallarını Trafik Atölyesi’nde uygulamalı ve teorik bilgilerle öğrendi.

PİAZZA'da Minikler Trafik Kurallarını Eğlenerek Öğrendi
Alışverişin yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal aktiviteleriyle kent halkının buluşma noktası haline gelen Piazza AVM, minik ziyaretçilerine özel gerçekleştirdiği etkinlikle trafik kurallarını uygulamalı öğretti. AVM’de minikler trafik kurallarını eğlenerek öğrenirken mini parkurda öğrendiklerini test etme imkanı da buldu.

Alışveriş merkezinin etkinlik alanında gerçeğini aratmayacak bir organizasyonla maketlerle yapılan atölyede, 5-9 yaş arası çocuklar, hayatın her döneminde gerek yaya gerekse sürücü olarak büyük önem taşıyan trafik kurallarını öğrendi. Çocuklar trafik kuralları ve trafik işaretleri ile polislerin trafiği yönlendirirken yaptıkları hareketlerin ne anlama geldiğini de öğrendi.

Uzman eğitmenlerin ve çocukların polis üniforması giydiği trafik atölyesinde, minik polisler akülü araçlarıyla parkurda, yaya geçidinde yayalara yol verdi, kırmızı ışıkta bekledi ve kendi şeridinde gitmeyi öğrendi.

Minikler trafik kurallarını öğrenirken, onları parkur etrafında izleyen aileleri, bu mutlu anları cep telefonları ile görüntüleyerek, ölümsüzleştirdi. Etkinlik sonunda parkuru tamamlayan minik polisler sertifikalarını alırken, ziyaretçiler, sosyal sorumluluk alarak çocuklara uygulamalı olarak böyle bir eğitim düzenledikleri için AVM yetkililerine teşekkür etti.
Kaynak: İHA