Pasta Yapmayı Öğrenmek İçin İncirliova'da Kampa Girdiler

Aydın’ın İncirliova Belediyesi tarafından düzenlenen 1.Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Kampı başladı. Türkiyenin çeşitli illerinden gelen aşçılık ve pastacılığa ilgi duyan 64 kursiyer, pasta yapımının inceliklerini öğreniyorlar, akşamları ise kamp alanında kurulan çadırlarda konaklıyorlar.

Pasta Yapmayı Öğrenmek İçin İncirliova'da Kampa Girdiler
İncirliova belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen ve üç gün boyunca devam edecek olan Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Kampı başladı.

Farklı branşlarda kendi alanlarında uzman 25 usta öğretici tarafından eğitime tabi tutulacak olan 64 kursiyer, pasta yapımı ve aşçılık konusunda eğitim alacak. Yutdışından eğitimcilerin de katıldığı kampta, kursiyerler pasta ve yemek nasıl yapılır, konusunda uygulamalı eğitim alacaklar. İncirliova Park’ta düzenlenen kampta kursiyerler eğitimin yanı sıra konserler ve çeşitli etkinliklerle dolu dolu vakit geçirecekler.

“Konaklamalı eğitim Türkiye’de bir ilk”

Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Emrah Köksal Sezgin, gerçekleştirilen bu tür kampın Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek, “ Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz Gastro İncirliova 1.Ulusal Aşçılık ve Pastacılık Kampımız yoğun ilgi ile başladı.

Bu imkanı sağlayan başkanımız Gürşat Kale’ye çok teşekkür ediyoruz. Türkiye Aşçılar Milli Takımının ve Türkiyenin birçok ünlü şefi burada bulunuyor. Onun haricinde uluslar arası şefimiz Rusya’dan Polina Kosheleva bizimle burada olacak. Üç gün boyunca da burada yoğun bir şekilde toplamda 36 eğitim vereceğiz. Çadırlı konaklamalı sistemle yapılan bu eğitim Türkiye’de bir ilktir”dedi.

“Şeflerimiz İncirliova’ya şeref verdiler”

İncirliova Belediyesi olarak, kampa katılan kursiyerlere her türlü konuda destek olduklarını aktaran İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale “İncirliova’da Türkiye çapında Gastronomi derneğimizin rehberliğinde onların organizatörlüğünde tüm hocalarımıza şeflerimize İncirliova’ya şeref verdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Özellikle işin dünya bazına taşınması konusunda Polina hanım geldiler ve haikakaten dünyada bir numara diyebileceğim, bu konuda böyle uzmanların İncirliova’ya teşrif etmesi, çok önemli bir iş yaptığımızın göstergesidir” dedi.

Rusya’dan İncirliova’ya eğitim vermeye geldi

Dünyaca ünlü Pasta Şefi Polina Kosheleva, burada olmaktan çok memnun olduğunu ilk defa doğal ortamda bu tür bir organizasyona katıldığını ifade ederek, “Özellikle kendi sanatımı kendi derslerimi vereceği için çok memnunum. Farklı bir teknik kullanacağım. Bu kampı uluslar arası boyuta taşıyacağım için çok mutluyum ve heyecanlıyım” dedi.

51 günlük bebekleri ile kampa katıldılar

Bursa’nın Nilüfer ilçesinden, İncirliova’daki kampa katılan Özata Çifti, kampın çok güzel geçtiğini burada olmaktan çok mutlu olduklarını, kampın beklediklerinden iyi çıktıklarını ifade ettiler.

Mustafa Özata eşi Hande Özata ve 51 günlük bebekleri Melis ile kampa katıldıklarını belirterek, “ Ben fizyoterapistim, eşimde Arkeolog. Eşim Bursa’da lokantacılık yapıyor. Çocuğumuz oldu, eşim artık lokantacılığı bırakacak, pastacılığa başlayacak, onun için buraya eğitime geldik. Zaten amatör çapta yapıyorduk, biraz daha kendimizi geliştirelim istedik. Burada bulunan arkadaşlar her konuda çok yardımcı oluyor. Herşey çok güzel, bir sıkıntımız yok şimdilik" dedi.

Hande Özata ise bu eğitimin kendisi için iyi bir fırsat olduğunu ifade ederek “Ben biraz daha kendimi geliştirebilmek için geldim. Beklediğimden çok daha iyi bir organizasyonmuş, çok memnunum. Bunun eğitimi benim için çok iyi bir fırsat oldu” diye konuştu.

Kaynak: İHA