Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Açıklaması

Osmangazi Belediyesi’nin Eylül Ayı Aylık Olağan Meclis Toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Açıklaması
Gündem dışı konuşmalarda CHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cevat Asa’nın; “Osmangazi’nin olası bir depreme yeterince hazır olmadığını düşünüyoruz” şeklindeki eleştirisini cevaplayan Başkan Mustafa Dündar, “Depreme hazırlık, ceset torbası depolamakla olmaz. Bizler depreme hazırlığımızı yepyeni bir şehir inşa ederek yapıyoruz. Hamitler’de 120 bin, Demirtaş’ta da 70 bin kişilik yeni bir şehir inşa ettik. Soğanlı ve diğerlerini söylemiyorum. Biz depreme bu şekilde hazırlanıyoruz” dedi.

Ağustos Ayı’nın tatil olması nedeniyle bir aylık aranın ardından gerçekleştirilen Osmangazi Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, gündem maddelerinin görüşülmesinden önce Başkan Mustafa Dündar, Temmuz ve Ağustos ayında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin meclis üyelerine bilgi verdi. Sözlerine, tüm meclis üyelerinin Kurban Bayramı’nı kutlayarak başlayan Başkan Dündar, alınan önlemler sayesinde Osmangazi’de sorunsuz bir bayram yaşandığını söyledi.

Başkan Dündar, “Bu yıl Osmangazi’nin 3 farklı bölgesinde kurban satış yeri kurduk. Açık ve kapalı pazar alanlarımızı vatandaşlarımızın kurban kesmeleri için tahsis ettik. 300 personelimiz, vatandaşlarımızın kurbanlarını rahat ve hijyenik ortamlarda kesmelerini sağlamak için bayram süresince görev yaptı” diye konuştu.

“Yeni bir şehir inşa ediyoruz”

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce partisi adına söz alan CHP Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Cevat Asa, Osmangazi Belediyesi’nin olası bir depreme yeterince hazır olmadığını söyledi.

Asa’nın “Deprem konusunda yeterli çalışmanın yapılmadığını düşünüyoruz” şeklindeki sözlerine cevap veren Başkan Mustafa Dündar, “Depreme hazırlık, ceset torbası depolamakla olmuyor. Biz depreme karşı yeni bir şehir inşa ediyoruz” dedi.

Osmangazi Belediyesi’nin Hamitler ve Demirtaş’ta yepyeni bir şehir inşa ettiğini söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi’nin gelişim bölgelerinden Hamitler’de 30 bin 250 daireye oturma izni verdik. Planlarda 146 bin kişilik olan bu bölgede, bugün 120 bin kişinin yaşadığı modern bir şehir inşa ettik. Aynı şekilde Demirtaş, 16 bin kişiden 83 bin kişinin yaşadığı modern ve planlı bir haline geldi. Soğanlı’da inşa ettiğimiz Türkiye’nin örnek Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapuları daire sahiplerine teslim ettik. Aynı şekilde Kent Meydanı, Demirkapı ve Hisar Kentsel Yenileme projelerimiz, yeni Osmangazi’nin inşası adına devam eden projelerimiz. Bizler, olası bir deprem felaketine karşı yeni bir şehir inşa ediyoruz. Depreme hazırlık ceset torbaları depolamakla olmaz” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA