Öğrenci Servis Şoförleri Bilgilendirildi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yeni eğitim öğretim yılı öncesinde servis şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Öğrenci Servis Şoförleri Bilgilendirildi
Servisçiler otobüsçüler ve minibüsçüler derneğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner ve Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Hakan Kuşçu tarafından dernek üyesi şoförlere uymaları gereken kurallar konusunda bilgiler verildi.

İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, “Toplumda daha huzurlu ve iyi bir şekilde yaşamak için trafik kültürüne sahip çıkmamız gerekiyor. Önce bizler kurallara uyacağız. Daha sonra başkalarının uymalarını bekleyeceğiz. Oto kontrol sistemini hayata geçirmemiz lazım. Diğer sürücülerden daha fazla siz öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerinin kurallara uyması çok daha önemli. Çünkü sizler ailelerin en değerli varlıkları ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hizmet veriyorsunuz. Siz diğer sürücülere örnek olacaksınız ve kurallara uyacaksınız ki çocuklarını size emanet eden velilerin size olan güveni daha da artsın. Eksikliklerinizi tamamlayarak kurallara uyduğunuz takdirde hem siz hem de bizler daha mutlu oluruz. Sizlerin eksikliklerinizi gidererek kurallara uymanızı bekliyorum. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde hepinize kazasız belasız yolculuklar diliyorum” dedi.

Ardından Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Hakan Kuşçu tarafından okul servis araçları hizmet yönetmeliği ile ilgili olarak dernek üyesi sürücüleri bilgilendirdi. Okul servis araçlarında aranacak kriterler, istenilen belgeler ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yaptı. Sürücü ve rehber personelin Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanununa göre herhangi bir kaydının bulunması gerektiğini belirtti.

Öğrencilere hiçbir şekilde temasta bulunulmaması, her ne sebeple olursa olsun argo kelimeler kullanılmaması gerektiğini hatırlattı. Rehber personel araçtan inmeden öğrenci inmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Servis sırasında öğrenci dışında kimsenin taşınamayacağını kaydetti.

İndirip bindirmelerin emniyetli yerlerde yapılması gerektiğini belirtti.

Yönetmelik konusunda dernek üyesi sürücüleri bilgilendirdi.

Dernek Başkanı Ramazan Akalın, Bozüyük’te örnek bir yapılanma içerisinde olduklarını söyledi.

Dernek Başkanı Akalın, “Bugüne kadar Bozüyük’te böyle bir oluşum yoktu. Bizler dernek olarak böyle bir oluşumun içerisine girdik ve ilçede örnek bir çalışmaya imza atmak istiyoruz. Dernek üyelerimizi dernek olarak önce biz denetleyeceğiz. Rehber personelimizin eğitimi için Halk Eğitim Merkezinden kurs desteği isteyeceğiz. Öğrenci taşımacılığı noktasında Bozüyük’te örnek teşkil edeceğiz. Bizlere bu konuda verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizlerin şu anda görünen sıkıntısı olarak okul önlerinde durak yerleriyle alakalı sorunlarımız var. Okul önlerine uygun yerlere durak yapılmasını istiyoruz” dedi.

Konuşma ve bilgilendirmelerin ardından dernek üyesi sürücülerin soruları cevaplandırıldı. Toplu olarak fotoğraf çekinilmesi ile toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA