Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi Gün Sayıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, yakın bir zamanda Kocaali Atıksu Arıtma Tesisini devreye alacaklarını duyurdu.

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi Gün Sayıyor
Şehrin kuzeyinde yapımı devam eden Kocaali Atıksu Arıtma Tesisini yakında devreye alacaklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Sakarya’mızın çeşitli noktalarında son derece modern ve ileri teknoloji ile donatılmış atıksu arıtma tesisleri inşa ettik. Söz konusu tesisler ile şehrimizin atıklarını dünya standartlarında arıtıyoruz. Hayata geçirdiğimiz proje ile de şehrimizin kuzeyine ikinci bir atıksu arıtma tesisi daha kazandırıyoruz. Kocaali Atıksu Arıtma Tesisimizde gövde ve teknik montajlar tamamlandı. Kısa süre içerisinde testleri tamamlayarak tesisimizi devreye alacağız” dedi.

Kocaali’ye 50 milyon lira değerinde önemli bir yatırımı kazandıracaklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş açıklamasında, “Atıksu havuzları, teknik ve idari binalarımız şuanda hazır durumda. Ekiplerimiz tesisin mekanik montajlarını da tamamladı. Atıksu arıtma tesisimizi yüksek teknoloji ile donattık. Tesisimizin kurulduğu alanın çevre düzenlemesi ise devam ediyor. Testlerin tamamlanmasıyla arıtma tesisimizi devreye alacağız. 50 milyonluk proje ile hayata geçirdiğimiz entegre sistem ile bölgenin atıksularını dünya standartlarında arıtacağız” diye konuştu.

Dr. Rüstem Keleş, “Tesis ile Kocaalili hemşerilerimiz atıksu konusunda hiçbir sorun yaşamayacaklar. Proje kapsamında bölgede inşa ettiğimiz 121 kilometrelik kanalizasyon hattı ve terfi merkezlerimizde şuanda hazır durumda. Tesisimiz tamamlandığında yeni hat ile entegre olacak. İlçemizin tüm atıksularını 121 kilometrelik yeni hattımız ile toplayarak Kocaali Atıksu Arıtma Tesisine ulaştıracağız. Projemizin devreye alınmasıyla Kocaali ilçemizin atıksu sorunu çözüme kavuşturulmuş olacak. Karadeniz’i en iyi şekilde koruyacağız. Tüm çabamız, 16 ilçemizi de atıksu arıtma tesisleri ile buluşturarak şehrimizin geleceği için önemli bir garanti oluşturmak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA