Kırşehir'de 12 Bin Sığınmacı Yaşıyor

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, il genelinde farklı ülkelerden gelmiş yaklaşık 12 bin sığınmacının yaşadığını belirtti.

Kırşehir Göç İdaresi Müdürlüğü yeni hizmet binasında incelemelerde bulunan Şentürk, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Osman Demir'den kurumda yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı.

Vali Şentürk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, evlerinden, yurtlarından ve topraklarından sürülen mazlum ve mağdur insanların sığındığı ülkelerin başında Türkiye Cumhuriyeti devletinin geldiğini ifade etti.

Ayrıca Dünya ülkeleri arasında en çok sığınmacı kabul eden ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yapan Vali Şentürk, şunları kaydetti:

'Son derece güvenli, kardeşlik hukukunun, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun en üst seviyede olduğu Kırşehir'de de 12 bin civarında göçmen yaşıyor. Ülke ve il olarak ecdadımıza yakışan bir şekilde göçmenlere kapılarımızı açtık, sofralarımızı onlarla paylaştık.

Bunun yanı sıra devlet olarak ülkemize sığınan mazlumlara şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da din, dil ve ırk farkı gözetilmeden eşit şekilde hizmet veriyoruz. İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzü fiziki olarak daha modern bir binaya taşıdık. Burada göçmenlere daha kaliteli ve daha hızlı hizmet vereceğiz.'

Kaynak: AA