Kırıkkale'de Susuzluk Çilesi

Kırıkkale’nin Aşağı Mahmutlar Mahallesi Depocular Caddesi’nde yaşayan vatandaşlar, yaklaşık üç aydır susuzluk çekmelerine rağmen kullanamadıkları suyun parasını ödüyorlar.

Kırıkkale'de Susuzluk Çilesi
Kırıkkale’nin merkeze bağlı Aşağı Mahmutlar Mahallesi sakinleri, son günlerde susuzluk yaşıyorlar. Yaşanan susuzluk mahallenin yüksek kısmında kalan Depocular Caddesi’nde ise yaklaşık 3 aydır sürüyor. Yaz aylarının başından bu yana Depocular Caddesi’nde suyun olmadığını söyleyen Meral Özen isimli mahalle sakini, zor şartlarda yaşadıklarını belirtti.

Temizlik ve insani ihtiyaçları gidermek konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Özen, bahçelerindeki ağaçların kuruduğunu, hayvanlarının susuzluk yaşadıklarını dile getirdi. Sırf susuzluk sebebiyle kurban kesemediklerini belirten Özen, susuzluğun hem kendileri hem de yakın çevredekiler için hayati derecede sıkıntılı olduğunu kaydetti.



"Açık çeşmeden geçen havanın parasını ödüyoruz"

Her gün eşinin mahallenin merkezi kısmında bulunan çeşmeden su getirdiğini ifade eden Özen, bunun kendilerine büyük bir yük olduğunu, kocasının işte olduğu zamanlarda yer yer ufak oğlunun mahalle merkezinden dik yamacı tırmanarak su taşıdığını, bunun çocuğu için büyük bir zorluk olduğunu söyledi.

3 aydır suya ulaşamamalarına rağmen su faturası ödediklerini belirten Özen, yetkililere bu borcun nereden kaynaklandığını sorduğunda açık çeşmeden geçen havanın parasını ödedikleri yönünde bir cevap aldıklarını anlattı.

Aynı bölgede yaşayan Dursun Tanyeli ise yaşadıkları sıkıntıyı şöyle dile getirdi:

“Biz 50 senedir burada doğru dürüst su görmedik, 3 aydır da hiç suyumuz yok. Biz yol, hastane, okul, istemiyoruz, su istiyoruz. Sudan başka bir şey istemiyoruz. Tuvalete de çıkamıyoruz, her yer kokuyor. İçeri giremez olduk, yemek yiyemez olduk, kim duyacaksa duysun bizim feryadımızı da arzumuzu yerine getirsinler artık.”

"Kot farkından kaynaklanıyor"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkale Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ali Kürşat Altop, yaşanan sıkıntının bölgedeki kot farkından kaynakladığını, depoların yetersiz geldiğini ve sorunun giderilerek suyun bugün itibariyle bölgeye verildiğini belirtti.

Altop, yeni kuyular açılarak sorunun tamamen çözüleceğini dile getirdi.
Kaynak: İHA