Kanuni'nin İzinde 2 Bin 800 Kilometrelik Motosiklet Turu

Trabzon’da emekli iki albay, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu Trabzon’dan yaşamını yitirdiği Macaristan’ın Zigetvar şehrine motosiklet ile yolculuk yapacak.

Kanuni'nin İzinde 2 Bin 800 Kilometrelik Motosiklet Turu
Emekli Albaylar Metin Karahan ve İlkay Uslu, Osmanlı İmparatorluğu’nun 10’ncu padişahı olan ve 72 yaşında hayatını yitiren Kanuni Sultan Süleyman’ın izinde motosiklet ile 2 bin 800 kilometre gidecek. Turu 20 günde tamamlamayı planlayan iki emekli asker, Kanuni’nin Zigetvar seferinde uğramış olduğu şehirlere de uğrayarak gezilerine devam edecekler.

Motosiklet tutkunu emekli Albay İlkay Uslu, “Kanuni Sultan Süleyman’ın iç organlarının bulunduğu mezarı ziyaret etmek üzere doğduğu kentten yola çıkarak, Kanuni’nin izinden yola çıkacağız” dedi.

Emekli Albay Metin Karahan ise, “Maksadımız Kanuni’yi yurt dışına çıkarak tanıtabilmek. Dünyada herkesin ’Muhteşem Kanuni’ olarak isimlendirilen bu muhteşem insanı Avrupa’da insanlara anlatabilmek için yola çıkıyoruz. Emekli askerler olarak da bir asker gözüyle onun izini süreceğiz. Bu bağlamda bize sponsor olan Ortahisar Belediyesine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA