Hisarcık THK 6 Bin 300 TL'lik Deri Topladı

Türk Hava Kurumu, (THK) Kütahya’nın Hisarcık Şubesinin Kurban Bayramında bağış yapılan toplam 690 küçük ve büyükbaş hayvan derisinden 6 bin 300 TL’lik gelir elde ettiği bildirildi.

Hisarcık THK 6 Bin 300 TL'lik Deri Topladı
Bu yıl Kurban Bayramında 470 keçi, 154 koyun ve 66 sığır derisi topladıklarını ifade eden THK Hisarcık Şube Başkanı Mehmet Ali Uludoğan, Hisarcık ve köylerinden bağışlanan sığır, keçi ve koyun derilerinden 6 bin 300 TL’lik gelir elde ettiklerini söyledi.



Deri toplama yetkisinin halen Türk Hava Kurumunun elinde olduğunu hatırlatan Mehmet Ali Uludoğan,”Türk Hava Kurumu yasalarla kendisine verilen yetkiler çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir. Topladığımız kurban derilerinin tamamı Türk Hava Kurumu faaliyetleri için kullanılmaktadır. Bu yıl topladığımız deri sayısı ve gelirinde geçen yıla oranla artış görülmektedir. Geçen yıl topladığımız 480 küçük ve büyükbaş hayvan derisinden 4 bin TL gelir elde ederken, bu yıl topladığımız 690 küçük ve büyükbaş hayvan derisinden 6 bin 300 TL’lik gelir elde ettik” dedi.

(MA-EFE)
Kaynak: İHA