Düzce Mücadelede Örnek Oldu

Düzce Valiliği tarafından yürütülen Bağımlılık yapıcı maddeler ile mücadele çalışmaları İzmir Narko-Terör Çalıştayına damga vurdu.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında il genelinde 2016 Aralık ayında başlatılan bağımlılık yapıcı maddelerle mücadelede yeni bir süreç başlatıldı. Bağımlılıkla mücadelede “Bir gencin hayatı bile bizim için vatan borcu” anlayışıyla hazırlanan ve uygulamaya başlanan yerel eylem planı kapsamında saha çalışmalarına sadece kamu kurum ve kuruluşları değil, gönüllüler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve diğer saha paydaşları ve isteklileri aktif bir şekilde katıldı.

Eylem planı kapsamında Düzce’de birçok proje hayata geçmeye başladı ve kısa sürede yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Düzce’de hayata geçirilen projeler bakanlıkların iyi uygulama rehberlerinde ve ulusal medyada da yayınlanmaya başladı.

Düzce Valiliği’nce yürütülen Akran Eğitim Projesi Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Faaliyet raporunda iyi uygulama örnekleri arasında yer aldı.

İzmir’de Küresel Araştırma ve Düşünce Merkezi (GRTC), İzmir Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği ve Ege Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu İzmir Narko-Terör Çalıştayı’nda Düzce Valiliği’nin hazırlamış olduğu yerel model projesi katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi. Yerel modele ilişkin çalışma örnekleri katılımcılar ile paylaşıldı. Çalıştayda il genelinde bağımlılık mücadelesinde topyekun sahiplenme modeli tek örnek olarak Düzce Valiliği’nin çalışmalarında ortaya çıktı. Çalıştayın etkileri ulusal basında da yer buldu. Çalıştay’a Düzce Valiliği adına katılan Müftülük Vaizi Ömer Meydan tarafından Aziziye Mahallesinde yapılan bağımlılıkla yapıcı maddeler ile mücadele çalışmaları örnek gösterilip ulusal basında yer aldı. Düzce Valiliği tarafından yürütülen Bağımlılık Yapıcı Maddeler ile Mücadele Çalışmaları; Eylem Planı kapsamında 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde hız kesmeden devam edecek. Özellikle sivil toplum kuruluşları ile Gençlik ve Spor Bakanlığı proje destekleri kapsamında Düzce’de kabul edilen 3 projeden ikisi bağımlılıkla mücadele çalışmalarını kapsıyor. Projeler Aziziye Mahallesi Kalkındırma Ve Yardımlaşma Derneği ve Çilimli Erdemliler Derneği tarafından hayata geçirilecek.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı “Bağımlılıkla mücadelede ilkokuldan başlanarak eğitimin her kademesinde mücadele çalışmalarına ağırlık verilmeli, bu konuda anne ve babalar da eğitilmelidir. Uyuşturucuyla savaş topyekûn bir mücadeleyi gerektirir. Bu konuda eğitim, sağlık ve güvenlik teşkilatlarının yanı sıra bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarının işbirliği büyük önem taşımaktadır. Madde bağımlısı gençlerimizin topluma kazandırılması ve meslek sahibi olmaları hedeflenmektedir. Çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA