Doğal Ürünler Bahçesi Ve Pazarı Sağlıklı Beslenmek İsteyenlerin Uğrak Mekanı Oldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Harikalar Diyarı’nın yanında açılan Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı, sağlıklı beslenmek isteyenlerin uğrak mekanı oldu. Türkiye’de ilk ve tek olan projeyle, insanlar sebze ve meyvelerini gönül rahatlığı ile tüketir hale geldi.

Doğal Ürünler Bahçesi Ve Pazarı Sağlıklı Beslenmek İsteyenlerin Uğrak Mekanı Oldu
Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak projelerinden birisi olan Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı’nı Temmuz ayının son haftasında hizmete açtı. 60 bin metrekarelik bir alanda kurulan Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı’nda organik tarım eğitiminden geçen 48 üretici tarafından tamamen doğal ve yerli ürünler üretiliyor. Üretim bahçelerinin hemen yanında üretilen ürünler de Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan pazarda Kayserililere sunuluyor. Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı’nın kısa sürede müdavimleri oluştu. Her hafta Doğal Ürünler Bahçesi’ne giderek alışveriş yapan vatandaşlar, ürünlerin marketlerden çok daha ucuz ve sağlıklı olduğunu belirtiyorlar.

Organik tarımda Kayseri modeli olarak adlandırılan Organik Ürünler Bahçesi ve Pazarı, tüm belediyelere örnek olacak pilot uygulama özelliği taşıyor.
Kaynak: İHA