Çorlu'da Mezarlık Yolunun Ortasındaki Elektrik Direğine Tepki

Çorlu Asri Mezarlığının içindeki ana yolun ortasına dikilen elektrik direğine tepkiler büyüyor.

İlçeye bağlı Omurtak Caddesi üzerinde bulunan asri mezarlığın içindeki ana yolun ortasına geçtiğimiz günlerde TEİAŞ ekiplerince 4 ayaklı elektrik direği dikildi.

Olayı gören vatandaşlar, durumu belediyeye bildirerek şikayetçi oldu. TEİAŞ ve belediye ekipleri vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine direğin dikildiği mezarlıkta inceleme yaptı.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, durumdan haberlerinin olmasının ardından hemen harekete geçtiklerini söyledi.

Çolpan,mezarlıkla ilgili sorumluluğu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu ifade ederek, 'Burada, TEİAŞ ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan bir anlaşmazlık olmuş. Ben bu olaya yeni müdahil oldum. Çorlu Belediyesi gerekirse yıkım olayını gerçekleştirir.'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de mezarlığa gelerek, konuyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı.

Köprülü, ''Bayram dolayısıyla mezarlığa kabir ziyaretine gelen vatandaşlarımız bu durumla karşılaşınca bize de şikayetlerini iletti. Bu direk yanlış bir yer dikilmiş. Gerek Çorlu Belediyesi, gerekse Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile görüştük. Vatandaşlarımız rahat olsun, en kısa sürede bu durum çözülecek.'' diye konuştu.

Kaynak: AA