Bingöl Belediyesi, Kentin İlk Semt Kütüphanesini İnşa Edecek

Bingöl Belediyesi tarafından, ‘Okuma Kültürünü Geliştirme’ programı kapsamında 500 metrekare alan üzerine semt kütüphanesi yapılacağı bildirildi.

Bingöl Belediyesi, Kentin İlk Semt Kütüphanesini İnşa Edecek
Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Kalkınma Projesi (DAP) İdaresine sundukları ‘Bingöl Belediyesi Kütüphane Projesi’nin onaylandığını bildirdi.

Yenişehir Mahallesi’nde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait 500 metrekarelik arazi üzerine semt kütüphanesi inşa etmeyi planladıklarını belirten Başkan Barakazi, “DAP ’Okuma Kültürünü Geliştirme’ programı kapsamında çarşı merkezinde ilk kütüphaneyi inşa etmek için çalışmalara başladık. Proje kapsamında Yenişehir Mahallesi, müftülük arkasında bulunan 500 metrekare arazinin belediyeye devredilmesi için girişimlerde bulunduk” diye konuştu.

Arazinin belediyeye devredilmesinin ardından ihale aşamasını gerçekleştireceklerini ifade eden Barakazi,"Arazi devrinin kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz. Devir işlemleri tamamlandıktan sonra İnşallah Aralık ayına kadar ihalemizi gerçekleştirmiş olacağız. İhale aşamasından sonra hızlı bir şekilde yapım işini tamamlayarak kütüphaneyi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız”ifadelerini kullandı.

“Kitaba erişim daha kolay sağlanacak”

Proje kapsamında vatandaşların kitaba erişimini kolay hale getirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Barakazi,"projemizin hayata geçmesiyle birlikte ilk semt kütüphanesini yapmış olacağız. Projemizle, hem vatandaşlarımızın kitaba olan erişimini daha kolay hale getireceğiz hem de çocuklarımıza ders çalışabilecekleri nezih bir mekan sağlayacağız. Vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığı aşılamak, onları kitaplarla buluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kitap okuma alışkanlığı kazanan ve düzenli bir şekilde kitap okuyan insanların ufku geniş olur. Çünkü kitaplar yol gösterir, karanlıkları aydınlatır. Kitap okuyan insan kendisini geliştirir. Bu güzellikleri bünyesinde bulunduran mekanlar ise kütüphanelerdir. Bizde, semt kütüphanemizi kısa sürede kitapseverlerin hizmetine sunmak için çalışmalarımızı özenle yürüteceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak: İHA