ASİMDER Başkanı Gülbey, 'Sabancı Üniversitesi FETÖ'nün Ermeni Projesine Destek Mi Oluyor'

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Sabancı Üniversitesinin Almanya’nın başkenti Berlin’de sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yapılacak olan çalıştaya ev sahipliği yapmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

ASİMDER Başkanı Gülbey, 'Sabancı Üniversitesi FETÖ'nün Ermeni Projesine Destek Mi Oluyor'
FETÖ’nün Almanya Parlamentosu’nda sözde Ermeni soykırım tasarısının kabul edilmesinde Ermeni lobisi ile birlikte hareket ettiğini ve bu çalıştayın da Almanya’da yapılmasıyla, FETÖ terör örgütünün sözde Ermeni soykırımı projesine destek olunabileceğini belirten ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, "Ermeni lobisi ABD ve Fransa’nın aksine Almanya’da çok da etkin bir lobisi bulunmamaktadır. Ama her ne hikmetse Almanya Parlamentosu’nda bir hayır ve bir çekimserin dışında tüm milletvekilleri kabul oyu kullanmıştır. Bunun sebebi Almanya’da etkin olan FETÖ ve PKK terör örgütünün Ermeni lobisine vermiş olduğu destektir. İşte Almanya’nın başkenti Berlin’in güneybatısında bulunan Potsdam Üniversitesindeki sözde Ermeni soykırımı çalıştayına katılan ülkeler (ABD, Almanya, İngiltere, İsviçre ve Ermenistan) sözde soykırımı tanıyan ülke ve FETÖ ile PKK terör örgütü üyelerinin sığındığı ülkelerdir. İşte Sabancı Üniversitesinin Türkiye dışında bir ülkede ev sahipliği yapması hatta çalıştayın açılış ve kapanış konuşmalarının Sabancı Üniversitesince yapılması FETÖ ve PKK terör örgütünün Avrupa’daki sözde Ermeni soykırım projesine destek vermek anlamına gelmektedir" dedi.



"Ermeni lobisi var bu çalıştayın arkasında"

Gülbey, "Bu çalıştayın arkasında Ermeni lobisi de var. Lobi zengindir, yedirir, içirir, gezdirir, gerekirse size yaptırdığı uyduruk projeler üzerinden cebinize yüklü miktarda para da koyar. Ama karşılığını da ister. Bu karşılık ülkenize, bağrından çıktığınız topluma ve bilime karşı ihanet etmenizi gerektirir. Postdam Üniversitesindeki sözde Ermeni soykırımı çalıştayı dünyanın çeşitli üniversitelerinde görev yapan ama ‘Ermeni Soykırımı vardır’ diyen genç Türk akademisyenlerini davet etmişler. Koç Üniversitesinden Zeynep Türkyılmaz bunlardan biri. Bu duruma Koç Üniversitesinin rektörü ne diyor merak ediyoruz. Çünkü Rahmi Koç, ‘Ermeni Soykırımı yalandır’ diyen ve bunu hem de yabancı belgelerle ortaya koyarak ispat eden, Şükrü Server Aya’ya en son yazdığı, geçen ay piyasaya çıkan ‘Büyük Yalan’ adlı kitabına yazdığı sözlerle destek vermiştir. Bu çalıştaya katılan akademisyenler hakkında FETÖ ve PKK terör örgütü ile bir bağları var mı diye devlet yetkililerince başlatılmasını ASİMDER olarak istemekteyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA